1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aktaş Gölü yolu perdelenecek
Aktaş Gölü yolu perdelenecek

Aktaş Gölü yolu perdelenecek

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Gazeteci Bedir Altunok’un Aktaş Gölü ile ilgili sorusuna kürsüden yanıt verdi ve projenin yapılacağını müjdeledi.

A+A-

Altunok’un “Kuşlar için dünya çapında önemli olan Aktaş gölünün kuşlarının bu yolda ezilmemesi ve sesten rahatsız olmamaları için yolu ne zaman perdeleyeceksiniz?” sorusuna ilişkin Bakan Arslan, şunları söyledi:

‘Gazeteci Bedir arkadaşımızın sorduğu bir soruyu buradan cevaplamak isterim. Burada çok önemli bir Aktaş Gölümüz var. Aktaş Gölü, kuş göç yolu üzerinde ve birçok türde kuşu barındıran ve ev sahipliği yapan bir yer. Az önce KuzeyDoğa Derneği Başkanı Çağan Şekercioğlu hocamız da bu bölgeyle alakalı belgeleri sundu. Dolayısıyla biz Ulaştırma Bakanlığı olarak yaptığımız bütün projelerde özellikle çevreye olan hassasiyetimizi gözetiyoruz, bundan sonra da gözeteceğimizden hiç kimsenin şüphesi olmasın. Orada belli bir mesafede ses perdesi olması gerekiyor ki araçların sesleri kuşları rahatsız etmesin, evet Bedir bey sorunuzun cevabı olarak bu projeler kapsamında onu da gerçekleştireceğimizin müjdesini vermiş olalım, şimdiden hayırlı olsun.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.