1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İşhanları rezalet
İşhanları rezalet

İşhanları rezalet

Kars'ta hijyen kurallarına uymayan esnaf uyarıldı.Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Tarım İl Müdürlüğü'nün yapması gereken işi biz yapıyoruz,dedi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, il merkezindeki işhanlarında incelemelerde bulundu. Vatandaşların şikayetleri doğrultusunda işhanları gezen Başkan Bozkuş gördüğü manzara karşısında şaşırdı.

 

Vatandaşların büyük çoğunluğunun alışveriş yaptığı işhanlarında bazı esnafın insan sağlığını hiçe sayarak ve hiçbir önlem almadan gıda maddelerini açıkta satması dikkat çekti. Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Başkan yardımcısı İsrafil Çakaz, Zabıta Müdürü Metin Güvercin ve zabıtalarla birlikte işhanlarını gezen Başkan Bozkuş esnafı uyardı.

 

ÜSTÜ AÇIK SATILAN GIDA MEDDELERİ İNSAN SAĞLIĞINI TEHDİT EDİYOR

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, açıkta satılan gıda maddelerinin insan sağlığını olumsuz etkilediğini söyledi.

 

Başkan Bozkuş, "Vatandaşlardan bu konuda sürekli şikayetler alıyorduk. Buna kayıtsız kalmamız söz olamazdı. Bugün gezdik işhanlarımızı, gördüğümüz manzara gerçekten hiç hoş değildi. Aslında gıda kontrollerini yapmak bizim işimiz değil. Normalde umuma açık yerlerde bu tür kontrolleri Tarım İl Müdürlüğü'nün yapması gerekiyor. Burada satılan gıda maddelerinin halk sağlığını tehdit etmektedir. Esnafı uyardık. Bütün ürünlerini dolaplara koymaları yönünde uyarılarda bulunduk. Bu işin takipçisi olacağız. Halkın sağlığıyla kimsenin oynamasına müsaade etmeyeceğiz" dedi.

 

"TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜ'NÜN İŞİ BİZ YAPIYORUZ"

 

Yasalar gereği gıda tüketim maddeleri satan işyerlerinin denetim ve kontrollerinin Tarım İl Müdürlüğü'ne bağlı Gıda Kontrol Şube Müdürlükleri personeli tarafından yapılması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Bozkuş, "Halkımız sağlığı söz konusu olunca buna kayıtsız kalmamız beklenemez. Ben esnafı uyardım yapılması gerekenler konusunda. Bu işin peşini bırakmayacağız. Bu işhanlarına bir düzen verilmesi gerekiyor. Gerekli yerleri bu konuda uyaracağız. Esnafın mağdur olmaması için onlara yardımcı olacağız. Esnafın da bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz" diye konuştu.

 

İŞHANLARI DÜZENLİ OLMALI

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, işhanlarına çeki düzen verilmesi gerektiğini, bunun için Zabıta Müdürlüğü'nü görevlendirdiğini söyledi.

 

Nevzat Bozkuş, "Biz önce esnafı uyardık. Onların taleplerini dinledik. Biz yapılması gerekeni yasalar çerçevesinde kendilerine anlattık. İşhanları adeta mikrop yuvası ve buradaki esnafımız kokuya rağmen hiçbir şeyi umursamadan işlerini yapıyorlar. Yani böyle alışmışlar. Koku ve diğer etkenler onlar için fazla birşey ifade etmiyor. Bu konuda Tarım İl Müdürlüğü ve Çevre Sağlığı'nı da duyarlı olmaya davet ediyoruz.. Bu işhanlarının biran evvel temizlenmesi gerekiyor. Bunun için de biz belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapacağız" şeklinde konuştu.

 

Yapılan kontroller sonrasında işhanı esnafı yapması gerekenler konusunda bilgilendirdi. Belediye Başkanı Bozkuş, esnafa her konuda yardımcı olacaklarını, esnafın da kendilerine yardımcı olması gerektiğini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.