1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnsanlık Anıtı Kapak Oldu
İnsanlık Anıtı Kapak Oldu

İnsanlık Anıtı Kapak Oldu

Kars’taki “İnsanlık Anıtı” Natıonal Geographıc Dergisi’ne kapak oldu…

A+A-

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu döneminde, yapımına, heykeltıraş Mehmet Aksoy’un çalışması ile başlanan 35 metre yüksekliğindeki “İnsanlık Anıtı” Natıonal Geographıc Dergisi’nin Ağustos ayı sayısında kapak oldu.

 

Dergi, kapak fotoğrafına İnsanlık Anıtı’nın el figürünü ve “Umuda Giden Yol” Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu başlığı ile yayımlandı.

 

“Kars’tan yükselen İnsanlık Anıtı’nın üç metrelik beton eli, komşu Ermenistan’a karşı bir iyi niyet göstergesi olarak başlatıldı” denilen dergide, inşaatın durdurulması nedenleri arasında Ermenistan’la iyi ilişkiler kurulmasına tepkilerin olduğuna da değiniliyor.

 

Natıonal Geographıc’de heykeltıraş Mehmet Aksoy’un görüşleri de yer aldı. İkiye bölünmüş ve karşı karşıya konularak birbirine düşman edilmiş bir insanı betimlediğini belirten Aksoy, ancak barışa uzanan el’i sembolize eden insanlık anıtının bir parçası olduğunu, Erzurum ve Diyarbakır Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu’nun hazırladığı bir rapor üzerine tamamlanmadığını, “SİT” alanı olduğunu bilerek yapımına karar verdiğini de hatırlatıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.