1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnsan haklarına saygılıyız
İnsan haklarına saygılıyız

İnsan haklarına saygılıyız

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, herkesin barış dolu bir dünyada insan onuruna yakışır bir ömür geçirmesini temenni ediyorum, dedi.

A+A-

Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Dünya İnsan Hakları Günü dolaysıyla bir mesaj yayımladı.

 

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, insan haklarının korunmasının ve geliştirilmesinin, ayrım yapmadan herkese uygulanması, çağdaş devlet olmanın temel göstergesi olduğunu belirtti.

 

Bozkuş; “Birleşmiş Milletler ve Avrupa Konseyi çerçevesinde birçok sözleşmeye taraf olan ülkemizde, insan haklarına saygı, öncelikle Türkiye Cumhuriyeti Anayasası’ndan kaynaklanan bir yükümlülüktür. Her demokratik ülkede olduğu gibi Türkiye Cumhuriyeti Devleti de insan haklarının korunmasına ve geliştirilmesine büyük önem vermektedir” dedi.

Başkan Nevzat Bozkuş; “Özellikle son yıllarda, ülkemizde insan hak ve özgürlüklerin korunması ve bu hakların teminat altına alınması için yasal düzenlemelere ve bu düzenlemelerin uygulanmasına büyük önem verilmektedir. Demokratik bir hukuk devleti olan ülkemizde, insan hak ve özgürlükleri için atılan her adım ülkemizin ve milletimizin çağdaş dünya ülkeleriyle bütünleşmesinin yanı sıra devletimizin vatandaşlarına gösterdiği önemin ve saygının bir ifadesidir” diye konuştu.


Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş; “İnsan haklarının korunması ve insan hakları ihlallerinin araştırılması amacıyla ülkemiz genelinde olduğu gibi ilimizde de İnsan Hakları İl ve İlçe Kurulları oluşturulmuştur. Bu kurullarda kamu görevlilerinin yanı sıra yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri de yer almaktadır. Yapılan başvurular değerlendirilerek, vatandaşlarımızın mağduriyeti giderilmektedir. Yine kurullarımız toplumu insan hakları konusunda bilgilendirme çalışmaları yapmaktadır. Ülkemiz, hem kendi içinde hem de uluslararası boyutta insan hakları alanındaki işbirliğini sürdürmeye kararlıdır. Bu duygularla, tüm vatandaşlarımızın ve insanlığın “10 Aralık Dünya İnsan Hakları Gününü” kutluyor, herkesin barış dolu bir dünyada insan onuruna yakışır bir ömür geçirmesini temenni ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.