1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İngiltere Vizesi
İngiltere Vizesi

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi, Birleşik Krallığı oluşturan Kuzey İrlanda, Galler, İskoçya ve İngiltere’ye seyahat edecek Türk vatandaşlarının Birleşik Krallık ülkesine giriş yapmaları için verilen vizenin adıdır.

A+A-

İngiltere Vizesi

İngiltere vizesi, Birleşik Krallığı oluşturan Kuzey İrlanda, Galler, İskoçya ve İngiltere’ye seyahat edecek Türk vatandaşlarının Birleşik Krallık ülkesine giriş yapmaları için verilen vizenin adıdır. İngiltere vizesi başvurusu online olarak yapılabilmektedir. İngiltere vize başvurunuzu yaptıktan sonra vize randevusu alınır. Vize randevusu alındıktan sonra randevu tarihinde İngiltere Konsolosluğu’na gidilmesi zorunludur. Randevu günü vize için hazırlanan bütün evraklar İngiltere Konsolosluğu’na teslim edilir. İngiltere vize başvurusu yapacak bireyler, İngiltere seyahatinin amacını kanıtlayan evrakların hazırlanması gerekir. Seyahatin amacına ve planlanan kalış sürelerine göre hazırlanacak evraklar ve vize ücreti farklı olmaktadır.

İngiltere Vize Başvurusu Nasıl Yapılır?

İngiltere ülkesine gitmek isteyen, Hizmet pasaportu, Umuma mahsus pasaport sahibi ile Hususi pasaport sahibi Türk vatandaşları İngiltere’ye gitmeleri için İngiltere vize başvurusunda bulunmaları zorunludur. Diplomatik pasaportu olan Türk vatandaşları, 180 gün içerisinde 90 günü geçmeyecek şekilde İngiltere’ye turist olarak seyahat etmeleri durumunda vize başvurusunda bulunmalarına gerek yoktur. İngiltere ülkesine gitmeyi planlayan Türk vatandaşları, İngiltere Büyükelçiliği ve İngiltere Başkonsolosluğu tarafından görev verilen seyahat acenteleri veya vize merkezleri aracılığıyla vize başvurusunda bulunabilirler. İngiltere vize başvuruları İngiltere Konsolosluğu’nun web sayfası üzerinden online olarak yapmaları gerekir. İngiltere vizesine başvuru yapacak kişi ilk olarak vize başvuru formunu online olarak doldurması gerekir. Daha sonra seyahatin amacına uygun olan vize türünün evraklarını hazırlayacaktır. Gerekli olacak evrakların hazırlanma süreci devam ederken İngiltere Konsolosluğu’nun web sayfasından veya telefonla vize randevusu alınır. Randevu tarihinde eksiksiz ve doğru bilgiler verilerek hazırlanan evraklar İngiltere Konsolosluğu’na teslim edilir. Burada biyometrik bazı işlemler yapıldıktan sonra İngiltere vizesi başvurunuzu tamamlamış olursunuz. Randevu tarihinde İngiltere Konsolosluğu’na gidilmemesi durumunda vize başvurularınız iptal olur.

İngiltere Vize Türleri

Birleşik Krallık’a yani İngiltere’ye seyahat edecekler, seyahatlerinin amacına uygun olacak vize türlerini belirledikten sonra, vize türüne göre vize başvurusunda bulunmak zorundalar. İngiltere vize türleri, yapılması düşünülen İngiltere seyahati seyahatin amacına ve ülkede de kalma sürelerine göre farklı olmaktadır. İngiltere Hükümeti tarafından belirlenen vize türleri şunlardır.

l İngiltere Ticari Vize Türü

l İngiltere Aile Ziyareti Vize Türü

l İngiltere Turistik Vize Türü

l Evlilik veya yasal olan eş tescili için İngiltere vize türü

l Tedavi amaçlı İngiltere vize türü

l İngiltere öğrenci ziyareti vize türü

l İngiltere öğrenci ziyareti amacıyla gidilen vize türü

l Puana dayalı olan İngiltere vize türü

İngiltere Transit Vize Türü

Kişi üçüncü bir ülkeye seyahat yapmayı düşünmesi durumunda, İngiltere’yi aktarma ülkesi olarak kullanacak ise, İngiltere transit vizesi alması gerekir. Fakat yapacağı bu seyahat 24 saat içerisinde olacaksa, kişi havaalanı içerisinden dışarı çıkmaması durumunda

Transit Vize ile İngiltere de maksimum kalış süreniz 48 saattir. Ancak, kişinin onaylanmış bir gidiş bileti varsa ve varış ülkesinde herhangi bir göçmenlik kontrolü kısıtlaması yoksa bu süre 5 güne uzatılabilir.

l İngiltere Transit Vize başvurularının işlem süresi genellikle 3-5 iş günüdür.

l Fakat bu süreler vize başvurusunda bulunan her başvuru sahibinin bireysel durumuna göre değişebilir.

l İngiltere transit Vizesi 24 saate kadar geçerlidir.

 İngiltere Transit Vize başvurusu için gerekli evraklar aşağıdaki gibidir.

l Geçerli bir pasaport

l Doldurulmuş bir vize başvuru formu

l Biyometrik bir fotoğraf

l İngiltere’de kalacağınız süreye göre kendinizi geçindirmek için yeterli oranda paranızın olduğunu kanıtlayan belge.

l 18 yaşından küçükseniz, ebeveyninizden veya vasinizden İngiltere’ye seyahatinize izin veren bir muvafakatname –

l Sabıka kaydınız varsa, ek bilgi sağlamanız gerekebilir

l İngiltere’ye veya başka bir ülke için vizeniz reddedildiyse, ek bilgi sağlamanız gerekebilir

İngiltere Transit Vizesi 24 saate kadar geçerlidir. Eğer kişi İngiltere’de 24 saatten fazla kalmak istiyorsa, Standart Ziyaretçi Vizesi için başvuruda bulunmalıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.