1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İnekler Yol Kapattı
İnekler Yol Kapattı

İnekler Yol Kapattı

Kars’ta yollara çıkan hayvan sürüleri araç trafiğini aksatırken, sürücülere de zor anlar yaşatıyor.

A+A-

Sabah erken saatlerde ve akşam saatlerinde yollara çıkan hayvan sürüleri, yol kenarında otlarken, aniden yola çıkmaları da sürücüleri oldukça rahatsız ediyor.

 

Kars-Arpaçay-Ardahan-Çıldır ana yolunun Mezra Köyü Mevkii’nde yola çıkan inek sürüsü trafiği aksattı. Çobanlarının başında olmadığı inek sürüsü yolda araçların yığılmasına neden oldu. Başında çobanları bulunmayan inek sürüsünü yoldan çıkarmak için sürücüler araçlarından indi. Araçlarından inen sürücüler inek sürüsünü yoldan çıkarmayı başaramadı. Yaklaşık bir saat trafiğe kapalı kalan yol, çobanların gelmesiyle trafiğe açıldı.

 

HER GÜN AYNI SIKINTIYI YAŞIYORUZ

 

Kars-Ardahan arasında yolcu taşımacılığı yapan Tuğrul Alptekin, özellikle akşam saatlerinde yola çıkan hayvan sürülerinin tehlikeli olduğunu söyledi.

 

Sürücü Tuğrul Alptekin; “Mezra köyü ile Susuz Çamçavuş köyü arasında yola çıkan hayvan sürüleri bu bölgede birçok trafik kazasına sebebiyet verdi. Özellikle gece yola çıkan at sürüleri büyük tehlike oluşturuyor. Bu güzergahı kullanan sürücülerin çoğu bu durumu bildiği için fazla problem yaşamıyor. Ama özellikle bayan sürücüler ile yabancı sürücüler bu durumu bilmiyor. Genelde bu bölgede olan trafik kazalarının birçoğu bu sebepten dolayı meydana gelmiştir” dedi.

 

ÖZELLİKLE ATLAR KAZAYA NEDEN OLUYOR

 

Kars-Çıldır arasında minibüs işleten Alirıza Çelik, “Yıllardır bu güzergahta çalışıyorum. Aynı sorunla hemen hemen her gün karşılaşıyorum” dedi.

 

Minibüs sürücüsü Alirıza Çelik; “Bu bölgede yol çalışmaları yapılıyor. Bundan dolayı yol bozuk. Kasislerden kaçmak için uğraş verirken, aniden önümüze çıkan hayvan sürüleri de bizlere zor anlar yaşatıyor. Yolu bölgeyi bildiğimizden Allaha şükür problem yaşamıyor. Yol üzerinde bulunan köylerdeki bütün atlar başıboş bırakılmış ve gece asfalta çıkıyorlar. Karanlıkta görülmeyen at sürüleri kazalara neden oluyor. Köylülerin biraz duyarlı olmaları gerekiyor. İşte görüyorsunuz saatlerdir yol kapalı ve Köyün hayvanları bunlar. Ne çobanları var. Nede köylüler gelip hayvanlarını yoldan çıkartıyorlar. Durum bundan ibaret Allah sabır versin. Dikkatli olmakta fayda var. Bu bölgelerde hız yapılmamalıdır” diye konuştu.

 

Yaklaşık olarak 1 saat süreyle yolu trafiğe kapatan hayvan sürüleri, sürücükler ve çobanları tarafından yoldan çıkarıldı. Hayvanların yoldan çıkmasıyla birlikte sürücülerde yollarına devam ettiler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.