1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ilgar: “Derinleşiyor!!!”
Ilgar: “Derinleşiyor!!!”

Ilgar: “Derinleşiyor!!!”

Eğitim-Bir-Sen Kars Şubesi Başkanı Mahmut Kaan Ilgar, okulların açılması ve mevcut eğitim durumu ile ilgili açıklama yaptı.

A+A-

Volkan KARABAĞ

“Covid 19 salgını ile birlikte 2020 Mart ayından bu yana yüzyüze eğitim öğretim faaliyetlerine ara verilmiş ve halen devlet okullarında her kademede başlamamış olması beraberinde onarılamayacak bazı sonuçlar doğuracaktır.” diyen Başkan Ilgar, “Mevcut durumdan başta öğretmenler, öğrenciler, veliler ve tüm paydaşlar memnun değillerdir. Zaten var olan eğitime erişmedeki fırsat eşitsizliği mevcut durumla katlanarak ve geri dönülmesi imkansız şekilde derinleşmektedir. Özel okullar, etüt merkezleri farklı adlar altında faaliyet yürüten her kademedeki özel kursların açık olduğu gözlemlenmiş olup sadece devlet okullarının kapalı olmasını(1.sınıf ve anasınıfları hariç) anlamakta zorlanıyoruz.” ifadesini kullandı.

Ilgar yaptığı açıklamayı şöyle sürdürdü: “Çeşitli bilişim vasıtalarıyla uzaktan(dijital) eğitimle yapılmaya çalışılan faaliyetlerin yüzyüze eğitime oranla verimsiz olduğunu bize ulaşan geri dönüşlerden anlıyoruz. Bununla birlikte internet, bilgisayar, akıllı telefon, tablet vb. unsurları temin etmek zorunda kalan hanelere bu durum ciddi oranda ekonomik külfet doğuruyor/doğuracak. Kaldıki ekonomik gücü sınırlı aileler bunları temin etmekten mahrumdurlar. Bu fotoğraf eğitimde fırsat ve imkan eşitsizliğini derinleştiren başka bir unsurdur. Mevcut durumda  uzaktan eğitime  erişim %50’yi geçememektedir. İlimiz başta olmak üzere  sosyo-okonomik  açıdan dezavantajlı bölgelerde saydığımız tüm unsurlar mevcut görüntüyü daha da kötüleştirecektir. Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda gerekli tedbirlerin alınarak, bir an önce okulların özellikle LGS ve YKS düzeyindeki öğrenciler başta olmak üzere tüm sınıf düzeylerinde sınırlı gün ve saat şeklinde de olsa yüz yüze eğitime başlamasının gerekliliği açıktır.”

ilgar-“derinlesiyor!!!”.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.