1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İki camide hırsızlığa teşebbüs
İki camide hırsızlığa teşebbüs

İki camide hırsızlığa teşebbüs

Kars’ta bir günde iki camide yapılan hırsızlığa teşebbüs olayı polisi alarma geçirdi...

A+A-

Fethiye ve İbrahim Gökçe Sokak üzerinde bulunan Hacı Seyfi Bayraktar camilerinde aynı anda meydana gelen hırsızlığa teşebbüs olayları polisi alarma geçirdi. Sakalı Şerif’in çalınmış ihtimali üzerine saklı bulunduğu kutu kırılırken, hırsızlığa teşebbüsün camide saklı tutulan bağış paralarının olabileceği üzerinde duruldu.

İlk olarak Fethiye Camisinde inceleme yapan hırsızlık büro amirliği ve olay yeri inceleme ekipleri ardından da Hacı Seyfi Bayraktar Camisi’ne geldi. Bu camide ise Hz. Muhammed’in Sakal-ı Şerifi’nin bulunduğu sandığın yerde olduğunun görülmesi üzerine dikkatler Sakalı Şerif’in çalınmış olabilme ihtimaline çevrildi. Daha sonra da olay yeri inceleme ekipleri cami içerisinde ve Sakalı Şerif kutusu üzerinde parmak izi aradı. Cami imamı ise sandık içerisinde bulunan Sakalı Şerifin çalındıktan sonra kilidinin yediden kilitlendiğini düşünerek anahtarları İstanbul’da olduğu için kilidin kırılmasını istediler. Polisin incelemelerin ardından da kilit cami imamı tarafından kırıldı ve Sakalı- Şerif’in çalınmadığı anlaşılınca da rahat bir nefes alındı.

Her iki camide de yapılan geniş çaplı incelemelerin adından ise bir gün önce Cuma Namazı sırasında toplanan bağış paralarının cami içerisinde tutulduğu düşüncesiyle hırsız veya hırsızların camilere girmiş olabileceği üzerinde duruldu.

KARS’TA İKİ CAMİ DE SAKAL-I ŞERİF BULUNUYOR

Hacı Seyfi Bayraktar Camisini yaptıran ve Sakalı Şerifi Topkapı Sarayı’ndan Kars’a getiren Seyfi Bayraktarın oğlu Nurullah Bayraktar ise Kars’ta sadece iki camide Sakalı Şerif’in bulunduğunun belirterek, “Kars’ta Evliya ve Hacı Seyfi Bayraktar camilerinde Hz. Muhammet’e ait Sakal-ı Şerif bulunmaktadır. Bu camiyi yaptıran ve adını da taşıyan babam Hacı Seyfi Bayraktar, uzun uğraşıların ardından İstanbul’da bulunan Topkapı Sarayı’ndan bu camide muhafaza edilmek kaydıyla Kars’a getirdi. Sakal- ı Şerif sadece Ramazan aylarında ve özellikle Kadir Gecesi’nde ziyaretlere açılıyor. Ayrıca babamın başka camilere götürülmesi ve sadece bu camide muhafaza edilmesi yönünde vasiyeti de var. Kilitli bir kutu içerisinde Hz. Peygamberimize ait birkaç tane tel var.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.