1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Gazi Kars' vurgusu yapılacak‎
Gazi Kars vurgusu yapılacak‎

'Gazi Kars' vurgusu yapılacak‎

Kars, bu ayın sonunda iki bayram ile birlikte önemli bir kültürel etkinliği bir arada yaşayacak.

A+A-

İlki Nisan Ayında Bursa’da gerçekleştirilen Şehrengiz’in bu kez Kars’ta gerçekleştirilecek.

Türk İslam Şehirleri Sempozyumu Kars Şehrengizi Buluşması'nda Kars’ın tarihi, kültürel ve doğal, inanç turizmi, kış turizmi ve tarihi doku gibi bütün zenginlikleriyle birlikte dünyaya tanıtılacak.

Etkinliğe Kars Belediyesi ev sahipliği yapacak ve Kars Valiliği de büyü destek verecek.

Vali Ahmet Kara, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, 29-30-31 Ekim tarihleri arasında yani Cumhuriyet Bayramı, Kars’ın Kurtuluşunda “Gazi Kars Şehrengizi” adıyla çok kapsamlı, kaliteli ve seviyeli bir program düzenleneceğini söyledi.

Programın Türk Dünyası Mimarlar ve Mühendisler Birliği tarafından düzenlendiğini belirten Vali Kara, Hem Türkiye’den hem de diğer Türk Dünyasından bilim adamları, mühendisler ve Kafkas Üniversitesi’nden ve Türk Dünyasının diğer Üniversitelerinden bilim adamlarının katılarak tebliğler sunacaklarını ifade etti.

Bu tebliğlerin bir kitap haline getirileceğini de vurgulayan Vali Kara, “Özellikle ‘Gazi’ kelimesini kullanıyorum. Çünkü bu programın sonunda programa katılanlar Kars’a gazilik unvanının verilmesine vurgu yapacaklar. Bundan sonra da bizlerde Belediye Başkanımız ile birlikte düğmeye basacağız. Bu Şehrengiz Kars’ın güzelliklerini, tarihi ve kültürel varlıklarını göreneklerini kısaca Kars’ın ne kadar güzelliği varsa mimari, şehircilik değerlerini anlatacak. Bu ilk olarak Nisan ayında Bursa’da gerçekleştirilmiş. İkincisi ise Kars’ta gerçekleştirilecek. Bu etkinliği 255 bilim adamı, genel müdür, müsteşar ve üst düzey bürokratlar yapıyor. Ayrıca Ulaştırma Bakanlığı bürokratlarıyla birlikte bizim milletvekilimiz Ahmet Arslan da var. Bunlarının yanı sıra Cumhurbaşkanlının da himayesi söz konusu olduğu için Sayın Cumhurbaşkanımızı da buraya davet ettik. Fakat yoğun programı nedeniyle katılamayacağı bildirildi. Bu programın ev sahipliğini de Belediye Başkanımız Nevzat Bozkuş yapacak. Bizde Valilik olarak elimizden gelecek her türlü desteği vereceğiz.” dedi.

Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş da şunları söyledi:

“Türk Dünyası Mühendisler ve Mimarlar Birliği’nin özellikle şehrimizin gelişmesiyle ilgili sonuç bildirgesinde ilimizin genel sorunlarının bu bildirge içerisinde yer alırsa Kars için büyük bir kazanç olur. Çünkü her toplantı ve ya bir programdan mutlaka iyi sonuçlar çıkar. Bizde Sayın Valimizle birlikte öncelikle bu nokta üzerinde durduk. Sadece 3 gün boyunca Kars’ı tartışmak yetmez. Kars ölçeğinde mevcut sorunlar içineler yapabiliriz ve daha hangi projeleri hayata geçirebilir izlerin sonuç bildirgesinde yer alması üzerinde duracağız. Milletvekillerimiz ve Türkî devletlerimizden gelecek, Cumhurbaşkanlarımız, milletvekillerimiz de yer almışlar. İnşallah Karsın geçmişe yönelik zengin mimari yapısını dünyaya tanıtma fırsatını çok iyi şekilde değerlendirmeğe çalışacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.