1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. İcatlar Sergisi'ne Yoğun İlgi
İcatlar Sergisine Yoğun İlgi

İcatlar Sergisi'ne Yoğun İlgi

Kars merkez İsmet Paşa İlköğretim Okulu’nun yılsonu icatlar sergisi büyük ilgi gördü.

A+A-

Okulun Toplantı Salonu’ndaki sergide yüzlerce eser yer aldı. Ana sınıfı öğrencilerinin el emeklerinin yanı sıra 7 yaş üstü öğrencilerin icatları da sergilendi.

 

İsmet Paşa İlköğretim Okul Müdürü Abdullah Aldemir’ın öncülüğündeki Anasınıfı Sergisi sorumlusu öğretmen Elif Bahçeli, Teknoloji Tasarım Sergisi sorumlusu öğretmen Yıldız Karadağ ve Güzel Sanatlar Sergisi sorumlusu öğretmen Özgür Terci gözetimindeki sergi ziyaretçi akınına uğradı.

 

Serginin en dikkat çeken bölümü ise Teknoloji Tasarımdaki icatlar oldu. Öğrencilerden Unül Çiftçi’nin “Uyur gezerler için çözüm”, Berat Şimşek’in “Kayıp eşya dolabı”, Kadir Can Beyribey’in “Işıklı rüzgar gülü”, Ali İhsan Arı’nın “Pratik çay karıştırma makinesi”, Emre Demirsaban’ın “Çorba karıştırıcı”, Habibe Beyribey’in “Bebeklere müjde yorganı”, Melise Begüm Atalay’ın “Deniz temizleme aracı”, Soner Koç’un “Şoförlere ikaz yastığı”, Rahat Barış’ın “Fenerli yastık”, İsmail Kaya’nın “Kapkaç’a metreli çözüm”, Alican Umurbey’in “Soğutucu Şişe”, Canan Göksenil’in “Vantilatörlü şapka”, Gizem Emekçi’nin “Fermuarlı çorap”, Ceylan Oğultarhan’ın “Yürüyen otopark”, Büşra Çakas’ın “Ayakkabı bağlama makinesi”, Büşra Nur Gülen’in “Ayak ısıtan yastık” ve Tuğba Değer’in “Cam silme aracı” icatları görenleri şaşkına çevirdi.

 

Öğrencilerin eğitim sezonunun başından bu yana büyük emek verip ortaya çıkardıkları icatların büyük bölümü şoförler, anneler ve öğrenciler için hazırlanmış. Yolculukta uykusu gelen şoförün başını koltuğa dayadığı an alarm veren koltuk kılıfından, hırsızlara karşı alarm veren halılara kadar bir çok icat dikkat çekti. Özellikle de kapkaça karşı metreli önlem icadı ilgi gördü. Kapkaçının çantayı çalmaya çalıştığı sırada uzayan metal metrenin kapkaççının elini kesmesi planlandı.

 

Sıcak havalarda güneşten bunalan çiftçiler için üretilen pervaneli şapka, yaz-kış mevsimine göre tasarlanan eldivenler oldukça ilginçti. Ağlayan bebekleri uyaran yorgan, çorba karıştırıcı ve deniz temizleme aracı da miniklerin büyük icatları arasında yer aldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.