1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HEP'den Kınama
HEPden Kınama

HEP'den Kınama

Hak ve Eşitlik Partisi Kars İl Başkanı Bora İzkübarlas ; “Amerika'yı Kızdırmayın Ülkemize Gelip Demokrasi Kurar”

A+A-

Hak ve Eşitlik Partisi Kars İl Başkanı Bora İzkübarlas, iktidarı eleştirerek, İsrail saldırısını kınadı.

 

Başkan İzkübarlas gazetemize gönderdiği yazılı basın açıklamasında şu görüşlere yer verdi :

 

Birleşmiş milletlerin kuruduğu İsrail devleti saldırganlık üzerine kurulmuştur. Tüm dünya İsrail ile ilgili yeniden bir yol çizmeli.

 

Türkiye de Bu soğuk savaşın neresindedir. Artık kendine bir yön çizmeli. Her ne kadar ismi başka ülke veya örgüt adı altında olsa da bunun arkasında Amerika olduğu bir gerçektir. Amerikan silahlarından çıkan kurşunlarla yüzlerce şehit veriyoruz.

 

Bu İsrail saldırısında da yine Amerika vardır.

 

Dikkat ederseniz bu saldırı ikisi de eş zamanlı olmuştur. Bu bir tesadüf değildir.Her şehidin arkasından "Vatan sağ olsun", "kahrolsun PKK", "kahrolsun İsrail"l demekle yetiniyoruz başka bir çaremizin olmadığı da acı bir gerçektir. Türkiye artık yavaş yavaş, bile bile çocuklarını ölüme göndermelerinin, orda haince saldırılarda şehit olmaları ve bu kanayan yaraya sadece "şehit ailelerine sabır diliyoruz" demekle olmayacaktır. Halkımızın Türk Silahlı Kuvvetleri'ne güveni bitiyor çok yakın zamanda Amerika ve İsrail'in yapmaya çalıştığı  Türk halkının TSK güveni bitirme çabası nihayetine varmasına ramak kalmıştır.

AKP iktidar olduğu günden bugüne ülkemizin başına gelmeyen kalmadı. Mevcut iktidar  artık bir karar vermeli ; biz bu savaşta var mıyız yoksa şehit vermeye devamı edeceyiz. Biz bu İsrail saldırısında da bir kez daha gördük ki İktidarın  iktidarsız  olduğunu öğrenmiş olduk.

 

Neden böyle söyledim şimdi ; askerlerimizin kafasına çuval geçirildi,büyük elçimize yapılan koltuk hakareti vs. İsrail baktı ki Türkiye yaptığı en büyük şey elçilerini geri çeker ve de "bizden hemen özür dileyin" der geçer gider. Bu davranışlardan cesaret alan İsrail bu kez  saldırıyı yaptı hele daha kötüsünü de yapacak; çünkü bu kaçınılmazdır.

 

Türkiye, Türkiye olsa İsrail bu saldırıyı yapamazdı, bize yapılanların sadece bir tanesi herhangi bir ülkeye yapılsa idi en basiti Yunanistan'a yapılsa idi Yunan İstanbul kadar bir ülkedir bu yapılanlar karşısında savaş ilan etmişti. Ama bizim politikacılarımız, bakanımız, başbakan yardımcımız Bulent  Arınç bir  açıklama yapacak ama  gemide kaç yolcu var kaçı yaralı kaçı ölü haberi yok ve buda yetmiyormuş gibi İsrail dış işleri bakanından edindiği bilgi ile halka açıklama yapan bir başbakan yardımcımız varken bizim sırtımız yerden kalkar mı, işte biz böyle bir hükümetin böyle başbakan yardımcısının umuduna kalmışız vay halimize çiçeği burnunda Kılıçdaroğlu da Bülent Arınç'ın sözlerini tasdik edercesine ona destek vermesi bizim ümitlerimizi oda suya düşürmüştür.

 

Sayın Bülent Arınç'a soruyorlar "efendim haberi alınca ne yaptınız" cevabı; "zaten saldıracaklardı günlerdir söylüyorlardı." Bunu bir başbakan yardımcısı söylüyorsa varın gerisini siz değerlendirin ; yani bunu diyor ; başına geleçekler belliydi ve  yaptığı açıklamada sanki üçüncü bir ülkeye yapılan saldırıdan bahseder gibi açıklama yapı-yor   sözlerine şöyle devam ediyor : Bu yapılanlar karşılıksız kalmayacaktır. Sayın Arınç sizde gidip onun gemisini mi kaçırtacaksınız içindekileri öldüreceksin yapsanız  yapsanız futbol takımını geri çağırtırsınız bir de alışkanlık oldu büyük elçimizi geri çağırısının ortalık sakinleşti mi onu da tekrar gönderirisiniz sayın Arınç  siz daha gemide kaç ölü kaç yaralı var onun haberini İsrail dış işleri bakanından alıyorsanız sizin yapacağınız tek şey vardır. Emekli ol git torunlarınla zaman geçir. Irak'ın parçalanmasına  bir bucuk milyonun ölmesine göz yumanlar bu terörü enleyemezler. Cumhuriyetimizden buyana ülkemize yapılan  ilk saldırıdır.

 

İsrail Türkiye'ye neden açıkça saldırdı. İsrail bu saldırı yaparken kime mesaj vermek istedi.Bence İran Filistin'e destek verdiği için bir mesaj verdi. Amerika yaptığı açıklamasında üzüntülerini belirti çok enteresandır ki hem planlayıp hem üzülen ilk ülke olsa gerek.

 

Dikkat ederseniz Türkiye'nin başına 15 günde bir olay oluyor bu bir BOB projesidir. Bunu çocuk olsa anlar. Bir bucuk milyon Irak halkı katledildi biz iktidar olarak ne yaptık ki yardım filosunda yapılsın belki çok erken konuşu-yorum ama umarım yanılırım ama bir gerçek var bu iktidar yarine hangi parti olsaydı çok farklı olurdu diye düşünüyorum. Başbakanımız açıklamasını dikkat ettiyseniz;Bu bir devlet terörüdür  diyor  sanki bu bizim ülke değil başka bir ülke yapılmış gibi açıklama yapması da çok enteresandı.

 

Bu ülkeye Terörü alkışlatanlar utansın.

 

İnsansız uçağımızı kaçırdılar bir tepki yok. Elçimize hakaret tepki yok.Şimdi bunu yaptı daha da kötüsünü yapacaktır.Sürekli katliam yapan İsrail'e Amerika destek vermiştir. Birleşmiş milletler İsrail aleyhine 177 karar çıkarmıştır, İsrail hiçbir şeyi dikkate almamıştır ve uymamıştır. İsrail bu saldırıyı Yardım filosun değil Türkiye'ye Türk halkına Türk Silahlı Kuvvetleri'ne yapmıştır. Bu cesareti de daha önce yapılanlardan cesaret almıştır. Biz Bu ülkede ne sağ ne sol biz "Dik" duruşlu Milli Bir Hükümet istiyoruz.

 

7 şehidimize ve yardım filosunda sayısı belli olmayan ölenlerimize de Allah'tan rahmet ailesine "Allah sabır versin" diyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum