1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hırsızlara karşı önlem toplantısı
Hırsızlara karşı önlem toplantısı

Hırsızlara karşı önlem toplantısı

Selim Kaymakamlığı tarafından “Hayvan Hırsızlığına Karşı Alınacak Önlemler” konulu toplantı yapıldı.

A+A-

Şehit Teğmen Gökhan Yaşartürk Lisesi toplantı salonundaki toplantıya Kaymakam Mehmet Nebi Kaya, Jandarma Komutanı M. Engin Dülge, Emniyet Amiri Sabri Deniz, Tarım Müdürü Gültekin Şekerci, Ziraat Odası Başkanı Nejmi Ustabay, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Yahya Akbaba, daire amirleri ile mahalle ve köy muhtarları katıldı.

 

Kaymakam Kaya, yaptığı konuşmasında, ilçenin temel geçim kaynağının tarım ve hayvancılığa dayalı olduğunu söyledi.

 

Zengin çayır-mera alanlarının varlığının hayvancılık için vazgeçilmez olduğunu belirten Kaya, “Hayvanlar yaz aylarında çayır ve meralarda otlatılıyor. Kış aylarında ise ahırlarda besleniyor. Bu nedenle mera ve ahırlarda bulunan hayvanlara, hayvan sahipleri tarafından hırsızlığa karşı gerekli önlemleri almaları gerekiyor.” diye konuştu.

 

Kaya, şöyle konuştu: “Geçimini hayvancılıkla sağlayan yetiştiricilerin büyük sıkıntılarla sahip oldukları hayvanları, hayatını illegal yollarla sağlamayı meslek haline getiren kişiler tarafından çalınması, aile ve il ekonomisine büyük zarar veriyor. Hayvan hırsızlığı ile ilgili şahıslar yakalansalar dahi hayvanların çoğu kez bulunup sahiplerine teslim edilememesi sebebiyle yetiştiricilerimiz ekonomik yönden zarara uğramaktadır.”

 

Toplantının son bölümünde, Kars Valiliğinin hayvan hırsızlığına karşı alınması gereken tedbirler katılımcılara anlatılarak genelge hükümlerine uymayanlara Kabahatler Kanunu gereği para cezası verileceği uyarısı yapıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.