1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. "Hiçbir Okulu Mağdur Etmeyeceğiz"
Hiçbir Okulu Mağdur Etmeyeceğiz

"Hiçbir Okulu Mağdur Etmeyeceğiz"

Kars Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Kasım ayı sonuna kadar il genelinde kömür dağıtımı yapılmayan okul kalmayacağını söyledi.

A+A-

Geçmişte yaşanan sıkıntılar nedeniyle şartnamenin daha sıkı hazırlandığını ve ihale sürecinin uzun sürmesinden dolayı kömür dağıtımının uzadığını ifade eden Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, “Kömür dağıtımımız devam ediyor ve yüzde yetmiş oranında okullarımıza kömür dağıtımı yapıldı. Yüzde otuzluk bir oran gibi hala kömür dağıtamadığımız okullarımız var bu da malumunuz ihaleyle kömür dağıtımı yapıyoruz, daha önceki sıkıntılardan dolayı arkadaşlar şartnameyi çok daha sıkı hazırlamışlar ve bu da dağıtımcının dağıtımını biraz daha zorlaştırıyor. Dolayısıyla her köye ayrı bir araç gitmesi gerekiyor, bu da işin uzamasına sebep oluyor.” dedi.

“Havalar oldukça soğudu. Geçen yıldan kömürü kalmayan ve yakacağı olmayan okul müdürümüz talep ettiği taktirde depomuzda olan kömürlerimizden kurumumuza ait araç ile ihtiyaç olan okula götürüyoruz” diyen Milli Eğitim Müdürü Alkış, “Biz bunu kolaylaştırmak adına ihale şartnamesini inceledik ve yapılacak fazla bir şeyin olmadığını gördük. Yüklenici firma da bizden kolaylık yapılmasını istedi ama bu bizim yetkimizde olmayan bir durumdur. Büyük okulların tamamı taşındı yüklenici firmanın söylediğine göre birkaç gün içerisinde geri kalan okullarımıza da kömür dağıtımı tamamlanacak. Yüklenici firmanın henüz teslim tarihi bitmediği için bu güne kadar dağıtılmaması kabul ettiğimiz bir eksikliktir ama bu durum biraz da ihale sürecinin uzun olmasıyla alakalı bir durumdur.” şeklinde konuştu.

Alkış ayrıca, kitap dağıtımı yapılmayan okulun da kalmadığını ifade ederek, “ Hiçbir konuda okullarımızı mağdur etmiyoruz, etmeyeceğiz.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.