1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hem çevreci hem ressam
Hem çevreci hem ressam

Hem çevreci hem ressam

Kafkas Üniversitesi İngilizce Dili ve Ebediyatı bölümünde eğitim gören ikiz kızlarının yanında kalmak için Ankara’dan gelen Ressam Aynur Çalışkan, çevreye olan duyarlılığı ve resim tutkusuyla dikkat çekti.

A+A-

6 yaşında başlayan resim tutkusunu okuldaki eğitimiyle de pekiştiren Aynur Çalışkan (50), kızlarıyla birlikte kiraladığı evinin bir bölümün de resim atölyesine ayırdı.

 

Sabahın ilk ışıklarında spor yapmak için koşuya çıkan Aynur Çalışkan, koşunun ardından evine gelip çocuklarının kahvaltısını hazırlıyor sonrasında da yürüyüşe çıkıyor. Yürüyüşü tamamladıktan sonra ise evindeki resim atölyesinde resim yapmaya başlıyor.

 

Aynur Çalışkan’ın ressamlığı, spora olan düşkünlüğü ve çevreci özelliği de koşu yaparken ortaya çıktı. Mesut Yılmaz Parkı’nda çekim yapan gazeteciler bir yandan koşu yapıp diğer yandan da çöp toplayan Aynur Çalışkan’ı görünce objektiflerinin yönünü değiştirdiler. Aynur Çalışkan’ı çöp toplarken görüntüleyen gazeteciler, söyleşilerinde ise Aynur Çalışkan’ın daha bir çok özelliği olduğunu öğrendiler.

 

Aynur Çalışkan, sporu çok sevdiğini ve koşu yapmadan, yürüyüşe çıkmadan duramadığını söyledi. Kızlarının eğitimi için Kars’a gelmek için yola çıktığında Kars’ı çok temiz bir kent olarak hayal ettiğini fakat kente geldiğinde hiç de düşündüğü gibi olmadığını gördüğünü söyledi. Bu duruma çok üzüldüğünü belirten Çalışkan, tarihi dokusuyla ön plana çıkan Doğu’nun Uygar Kenti Kars’ın daha temiz ve bakımlı olması gerektiğini vurguladı. Çalışkan ayrıca, alış-verişe çıktığında bile nerede olursa olsun yerde bir çöp gördüğünde mutlaka onu alıp çöp kutusuna attığını da kaydederek, herkesi duyarlı olmaya çağırdı.

 

Röportaj sırasında da parktaki çöpü almadan duramayan Aynur Çalışkan, evinin kapılarını bu defa ressam özelliği için açtı. Gazeteciler, çevre duyarlılığı ile dikkat çeken Aynur Çalışkan’ı bu defa evinde resim yaparken görüntülediler.

 

Ev ekonomisi öğretmenliği de yapan Aynur Çalışkan, resim yapmayı çok sevdiğini ve resim yapmanın kendisini dinlendirdiğini belirtti. Kars’ın tarihi dokusunu da resmedip daha sonra bir sergi açmayı da düşündüğünü söyleyen Aynur Çalışkan, “Resimleri para için değil zevk için yapıyorum. Resimlerin satılmasına çok üzülüyorum. Sadece Sipariş alınca resim satıyorum ama kendime özel resimlerimi kesinlikle satmıyorum.” diye konuştu.

 

Resim yapmaya meraklı olanlar için de vakti olduğunda kurs vermeyi düşündüğünü de vurgulayan Aynur Çalışkan, “Öncelikli olarak bir sergi düşüncem var. Nisan-Mayıs aylarında sergi açmayı düşünüyorum. Ani harabeleri, Kars kalesi, atlar, kazlar vede Kars’ın meşhur olan neyi varsa onların resimlerini yapıp sergilemeyi arzuluyorum. Bunun ardından da Namık Kemal’in Evi’nde bedava resim kursu vermek istiyorum. Zamanım olursa bunu yapacağım.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
13 Yorum