1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. HDP vekilleri esnafa teşekkür ziyareti yaptı
HDP vekilleri esnafa teşekkür ziyareti yaptı

HDP vekilleri esnafa teşekkür ziyareti yaptı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars Milletvekilleri Ahyan Bilgen ve Şafak Özanli, cadde ve sokaklarda vatandaşları ve esnafı ziyaret ederek, seçimde verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ettiler.

A+A-

HDP Kars İl Eş Başkanı Şahsenem Oğultarhan ve bazı partililerin de eşlik ettiği Bilgen ve Özanli, esnaf ve vatandaşlar ile sohbet ederek, yeninden seçim isteyip istemediklerini sordu. Kazım Paşa Caddesi üzerinde bulunan işyerlerini ziyaret eden Bilgen ve Özanli’ye vatandaşlar adeta geçmişin hesabını sorarak, Kars’ta süregelen işsizlik, çektikleri ekonomik sıkıntılar, siftah yapmadan kepenk kapatma, yol sorunu ve merkezi hükümet tarafından Kars’ın unutulduğu noktasında serzenişlerini dile getirdiler. Geçmiş yönetimlerden ve milletvekillerinden şikâyetçi olan Karslılar, Bilgen ve Özanli’dan il için çalışmaları çağrısında da bulunarak Kars’ın her geçen gün göç ve bazı nedenlerle eridiğine de dikkat çektiler. Halk olarak 7 Haziran’da üzerlerine düşeni yaptıklarını da belirten Karslılar: “Sizler gideceksiniz, anlaşacaksınız ve hükümeti kuracaksınız. Her bir günümüz bir senedir. Türkiye’nin bir gün bile kaybedecek zamanı yoktur. HDP ve MHP veya birileri artık ‘çatışma ve süreci’ söylemlerini bırakmalı ve bir an önce istikrar için hükümetin kurulması gerekir. Komşu ülkelerde artık insanlar ölmesin” isteklerinde bulundular.

Ziyaret sırasında halkın yoğun ilgisiyle karşılaşan HDP’li vekiller de, “Bir an önce hükümeti kurun” şekilde dert yanan Karslılara, savaş yanlısı olanlarla hükümet kurmak istemediklerini söylediler. Erken seçim olursa yeninden HDP’ ye oy verip vermeyeceklerini de vatandaşlara soran Bilgen ve Özanli,”Bizleri erken seçim ile tehdit edenlere diyoruz ki. Gidin bir halka sorun bakalım. Biz de halkımıza HDP’ ye oy verdiğine pişman mı değil mi? Buradan ‘Erken seçim’ diyenler duysunlar. Erken seçim heveslileri kusura bakmasınlar.”dediler.

Teşekkür ziyaretleri sırasında HDP’li vekiller gazetecilere açıklamada bulunarak sokağın nabzını paylaştılar. Bilgen seçim sürecinde ve seçimden sonra, Kars halkının Kars’a dair kendilerine geçmişin hesabını sorduklarını belirten HDP Kars Milletvekili Ayhan Bilgen, “Görünen o ki geçmişin hesabını da vermek zorunda kalıyoruz. Ziyaretlerimiz sırasında gördük ki, halkımız şimdiye kadar ulaşamadığı ve yakasına yapışamadığı siyasetçilerin, Kars için hizmet konusunda vaatlerinin karşılığını alamadığı siyasetçilerin hesabını soruyor. Çok haklılar ve biz bu konuda halkımızı sonuna kadar destekliyoruz. Biz diyoruz ki halkımız verdiği oyun hesabını sordukça ve arkasında durdukça bu şehre hizmet gelir. Biz zaten buna talibiz. Tepki koyan itiraz, eden beklentisini ortaya koyan, örgütlü bir halk ve sivil toplum olduğu müddetçe siyasetçi de bu şehre ve bu ülkeye hizmet etmek zorundadır. Biz görüyoruz ki halkın sandıkta verdiği oy kendilerinde bir pişmanlık duygusu oluşturmamış. Tam tersine özellikle koalisyon ve hükümet kurulması noktasında gösterilen tepkiler halkı daha çok rahatsız etmiş. Biz onun için diyoruz ki ‘Eğer Türkiye’ye hizmet edecek bir koalisyon çıkarsa biz zaten bunu ülkemiz için hayırlı görüyoruz. Ama ille de ‘Seçim’ derlerse biz buna da varız. Erken seçim olursa da halkımız verdiği desteğin daha da üzerinde bir destek vereceğine de inanıyoruz. Ve halkımız bunu çok açık bir şekilde dile getiriyor.” dedi.

HDP Kars Milletvekili Şafak Özanli de yaptığı değerlendirmede seçim öncesinde ve sonrasında il genlinde halktan, yol, su gibi yapılmayan hizmetlerin eleştirilerini aldıklarını belirterek: “Bu eşletirler aslına bizlere ati değil. Halkımız bizlerden önceki siyasi partilerin yapamadığı hizmetleri hatırlatıyor. Bugün de artık kendi aralarında biz vekillerini görünce eleştirileri söyleyebiliyor, isteklerini dile getirebiliyorlar ve hesap sorabiliyorlar. Bu da onlar açsından güzel tepkilere neden oluyor. Çünkü eskinden seçilen vekiller çantalarını alıp Ankara’ya gittikten sonra geri gelmiyorlardı. Bizler zaten seçildiğimiz zaman halkımızın hesap sormasını söylüyor ve istiyorduk. Halkımızın verdikleri oyu niçin verdiklerini bilmelerini istiyorduk.”dedi.

Hükümetin kurulmaması yönünde halkın büyük bir tepkisi olduğu yönünde değerlendirmede de bulunan Özanli: “Erken bir seçim olacağı noktasında halkımız tepkili olduğunu söylüyor. Hükümetin kurulmaması nedeniyle ekonomik sıkıntılar çektiklerini de söylüyorlar. Halk demokratik bir koalisyonun kurulmasını istiyor. ‘Karslılar eğer erken seçim olursa yine oylarımızı HDP’ye veririz. Daha da güçleniriz’ diyorlar. Kars sokaklarında da gördük ki erken seçimi dayatanların kendileri pişman olacaklardır. Ama bizler HDP olarak her sonuca hazırız. Yeter ki savaş hükümeti oluşmasın. Buna karşıyız. Herhangi bir savaş olduğu zaman en çok acıyı çekecek olan yine bu halk olacaktır. Tepedeki savaş talimatlarını emirlerini verenler bu acıları çekmeyeceklerdir. Kalkıp ‘bedeli ne olursa olsun ödeyeceğiz, bedeli ne olursa olsun biz varız’ diyenler değil bu bedelleri yine bu halk ödeyecektir. Bizler halkın savaş içerisinde bir bedel ödemesini kesinlikle istemiyoruz. Savaşın ne kadar kötü olduğunu, özellikle kadınları, çocukları, gençleri kısaca toplumun tüm katmanlarını yok etiğini bütün dünya görmektedir. Çünkü yanı başımızda Suriye, Irak, Mısır ve Rojava’da bir savaş var. Biz bu halkların da ve Türkiye’nin de savaş içerine girmesini istemiyoruz. Elimizden geldiği kadar savaş hükümetine ‘Hayır’ diyeceğiz. Barış ve demokrasi hükümetini, özellikle demokratik süreci ve özelikle Kürt halkı önderi Öcalan’ın üzerindeki tecridin kaldırılmasını istiyoruz. Çünkü biz bu tecridin bir savaş politikası olduğuna inanıyoruz. Bu savaş politikasın kaldırılması bir nevi Öcalan’ın üzerindeki tecridinde kaldırılması anlamına geliyor. Bizler Kars halkına bize güvendikleri ve oylarını verdikleri için teşekkür ediyoruz. Her zaman onların iradesi olacağız. “şeklinde konuştu. 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.