1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hasta kurtarma operasyonu
Hasta kurtarma operasyonu

Hasta kurtarma operasyonu

Kars Valiliği İl Özel İdaresi ekipleri bu gece yolu kapalı bulunan merkeze bağlı Çamurlu Köyü’nde mide zehirlenmesi geçiren bir kadını kurtararak hastaneye yetiştirdi.

A+A-

Önceki gün ve dün etkili olan kar yağışıyla yeniden kapanan merkeze 20 kilometre mesafedeki Çamurlu Köyü’nde Sunay Biçinciol isimli kadının mide zehirlenmesi geçirmesi ekipleri harekete geçirdi. İl merkezinden köye kadar tamamen kapanan yol, akşam saatlerinde İl Özel İdaresi’ne ait greyderin yoğun çabasıyla açılırken, köylülerde acil hasta olan kadını Çamurlu Köyü’nden Susuz İlçesi’ne bağlı Ortalar Köyü’ne kadar battaniyeyle götürdü. Hasta yakınları tipi altında gecenin karanlığına aldırmadan fener ışığında 1 saat süren zorlu bir yolculuğa başladılar. Köylülerin bu fedakarlığı ve İl Özel İdaresi ekiplerinin üstün çabasıyla Ortalar Köyü’nde buluşuldu. Yolun açılmasıyla birlikte hasta kadın bir araçla Kars Devlet Hastanesi’ne götürüldü.

İl Özel İdaresi ekipleri de Çamurlu Köyü’nün yolunu açmak için köye doğru hareket ettiler. Bu sırada hastayı bıraktıktan sonra tekrar yürüyerek köye giden gençlere yolda rastlandı. Ekipler tipi altında yürüyen gençleri araçlarına alarak greyder öncülüğünde köye sağ-salim götürdü. Çamurlu köylüleri yolların açılması için büyük emek sarf eden ekipleri dua yağmuruna tuttular.

Muhtar Hüseyin Gül, hasta kadının kurtarılması için seferber olan ekiplere ve köylü gençlere teşekkür etti. Muhtar Gül, “Bizler burada yol kapanınca çok mağdur olduk. Acil hastamız olunca da İl Özel İdaresi ekiplerine ve sağlık görevlilerine durumu bildirdik. Ambulans gelmedi ve greyder gelerek yolumuzu açtı ve hastamız bir araçla hastaneye götürüldü. Hastamızın hastaneye yetiştirilmesi bizi sevindirdi ve bu sevinç bizlere ağır kış koşullarının çilesini bile unutturdu. Şu an çok mutluyuz ve ekiplere teşekkür ediyoruz” dedi.

Köylü kadınlar ve gençlerde yolun açılması için verilen emekten dolayı tüm yetkililere teşekkürlerini ilettiler.

Bu arada hastaneye yetiştirilen kadının sağlık durumunun iyiye gittiği öğrenildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.