1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Harakani Anadolu Lisesi
Harakani Anadolu Lisesi

Harakani Anadolu Lisesi

Harakani Anadolu Lisesi Yeni Öğrencilerini Bekliyor...

A+A-

Kars Harakani Anadolu Lisesi 2011-2012 Eğitim Öğretim yılında yeni öğrencilerini bekliyor

KARS HARAKANİ ANADOLU LİSESİ

Okul 2011 yılında Kaleiçi Mahallesinde bulunan eski Kars Fen Lisesi binasında kuruldu. Mevcut binada bakım onarım yapılarak 2011-2012 Eğitim–Öğretim yılına hazır hale getirildi. 2011 SBS sınavına giren 8. sınıf öğrencilerinden okulu tercih edenlerden puan üstünlüğüne göre 60 öğrenci alınacak. Kontenjan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlendi. Okulun 100 erkek öğrenci kapasiteli pansiyonu da bulunuyor.

OKULUMUZUN AMACI

Öğrencilerin;

İlgi, yetenek ve başarılarına göre yüksek öğretim programlarına hazırlanmalarını sağlamak.

Yabancı dili, dünyadaki bilimsel ve teknolojik gelişmeleri izleyebilecek düzeyde öğrenmelerini sağlamak.

Bilimsel ve teknolojik esaslara ve yeniliklere açık çevre ve ülke ihtiyaçlarına uygun metotlu çalışan sürekli olarak gelişen ve yenileşen en az bir yabancı dili çok iyi bilen maddi ve manevi bakımdan donatılmış yeni teknolojileri kullanan yeni bilgiler üreten ve yeni projeler hazırlayan dünya ile yarışan bilim adamı ve akademisyen yetiştiren yüksek öğretim kurumlarına hazırlanan etkili ve nitelikli çağdaş demokratik ve laik bireyler yetiştirmek.

Öğrencilerin; bireysel yeteneklerini dikkate alarak öğrenmelerini bilgili becerili özgüvenli olmalarını, çevresi ile iyi olumlu iletişim kuracak davranışları kazanmalarını olaylara çok yönlü ve tarafsız bakabilmelerini, çağın gelişen ihtiyaçlarına cevap verebilecek beceriler kazanmalarını, liderlik özelliklerinin yanı sıra işbirliği ve ekip çalışmalarına yatkın bireyler olmalarını sağlamak.

REHBERLİK SERVİSİ:

Öğrencilerin; kendilerini gerçekleştirmelerine, eğitim sürecinden yetenek ve özelliklerine göre yararlanmalarına ve gizil güçlerini en uygun şekilde kullanmalarına ve geliştirmelerine katkıda bulunur.

FİZİKSEL OLANAKLAR

ÇOK AMAÇLI SALON:100 kişilik kapasitesi olan salonumuzun teknik imkanları ( sahne, ses sistemi ve projeksiyon) mevcut olup, okulumuzun her türlü etkinliği bu salonda yapılacak.

BASKETBOL SAHASI:Okul bahçesinde bulunun saha beden eğitimi dersinde ve boş zamanlarda öğrencilerimizin kullanımına sunulacak.

PANSİYON:100 kişilik kapasitesi olan pansiyonumuzda odalar 4 kişilik olup, her odada çalışma masası ve kitaplık bulunmaktadır. Her katta banyo ve 24 saat sıcak su imkanı var.

YEMEKHANE:Pansiyon binasında bulunan yemekhanede açık büfe kahvaltı ve 2 öğün yemek verilmekte. Gündüzlü öğrenciler, sadece öğlen yemeklerinden faydalanacaklar.

ADRES: Kaleiçi Mahallesi Eski Saray Sokak No:36 Kars. Telefon:0 474 223 53 23 Fax: 0 474 223 53 23. Web: www.harakanianadolu.meb.k12.tr

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.