1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Halit Özer:"KarsStore Kapatılıyor"
Halit Özer:KarsStore Kapatılıyor

Halit Özer:"KarsStore Kapatılıyor"

Kars Turizm İşletmeleri Derneği Başkanı, Kar’s Otel Genel Müdürü ve KARSTOTE kurucusu Halit Özer, Kars’ta büyük eksikliği hissedilen, bin bir zorlukla kurduğumuz, turizmin gelişmesini ve kültürel mirasın canlandırılmasını amaçladığımız KARSTOTE isimli

A+A-

işyerini 14 Nisan turizm haftasında kapatıyoruz, dedi.

Kars Belediyesi’ne sitem eden Özer, ruhsat alamdık, tüm Kars halkını iş yeri kapanış törenine bekliyorum, diye konuştu.

Konu ile ilgili yazılı bir açıklama yapan Halit Özer şunları belirtti : “Yıllardır ilimizin en büyük eksikliğinden biri olan bölgesel, yöresel hediyelik eşya, Kars kahvaltı evi, gravyer peyniri ve sıcak şarap salonu olan KARSTOTE yaklaşık 4 ay evvel ilimizde açıldı.

Açıldığı günden buyana ilimize gelen yerli ve yabancı ve de çok sayıda üst düzeylerin uğrak yeri olan ve bu misafirlerin oldukça beğenisini kazanan bu işletme son olarak da Yenizellanda Eski Başbakanı tarafından ziyaret edilerek beğenisini kazanan KARSTORE eski başbakan tarafından kendi internet sayfasında işletmenin reklamını yapmıştır ve bu özel siteden dünya genelinde yaklaşık 70 bin takipçiye ulaştırılmıştır.

İlimize  katkısı  ve reklamı olan bu güzide tarihi bir mekan içerisine inşa edilen isletme yaklaşık 100 bin Türk lirasına mal edilmiş olup, gelen misafirlere eski Kars kültürü olan Kars Aşıkları dinletisi ve faytonla Kars kültür gezisi yaptıracak olan turizm dalındaki bu isletme  ; dünyaca ünlü olan ve bilinen Kars gravyer peynir eşliğinde sıcak şarap servisi bile yapılmakta bu turizm dalında faaliyet gösteren bu yerde kültür zenginliği olarak verilen şarap diğer alkollü içeceklerden bile KDV’si farklı olup nerdeyse alkol statüsüne girmeyen bu içecek sebep gösterilerek ruhsat verilmeyip işletmeyi kapattırmaya götüren Kars Belediye Başkanı yanlış içindedir. Bu işletmede yün çoraplar,tiftikler,halılar,kilimler.v.s. gibi ürünleri yapıp Karstore’de yerli ve yabancı turistlerin beğenisine sunan dar gelirli ailelerden olan yaklaşık 20 kadını da çaresiz bıraktı. Örnek olacakta Karstore mevkiinde yapılacak yada açılacak olan gazino veya amacı belli olmayan bir işletmeyi de sebep göstererek bu güzelim ve Karsın gülen yüzü olan işletme kapattırıldı….

Marka kent olarak adlandırdığımız bu turizm şehrinin gelişmesinin en büyük desteği olacak turizm sektörü olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Ancak böylesine güzel ve tüm herkesin beğenisini kazanan turizm dalındaki bu işletme bir belediye başkanı tarafından ayırt edilmeden kapattırılabiliyorsa tek kelime yazıklar olsun... Bu durumu yerel, ulusal ve dünya basınına kadar taşıyıp her kese ve her yere duyuracağım. Memleketimizde yatırımı engelleyen bir belediye başkanı mevcuttur yatırım yapacakların ilimize gelmemesi önemle duyurulur. Başka dasöyleyecek bir şey bulamıyorum, vatandaşlarımızın ve duyarlı insanlarımızın takdirine bırakıyorum. Ve işletmemizi de turizm yatırımı olduğu için turizm haftası 14 Nisan 2011 günü kapatıyorum tüm Kars halkını iş yeri kapanış törenine bekliyorum…

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum