1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hakim Kaya aday
Hakim Kaya aday

Hakim Kaya aday

Selimli Hakim Selçuk Kaya HSYK Adaylığını Açıkladı...

A+A-

Referandum’u yargı ile demokrasinin buluşması olarak gördüğü için ‘evet’ dediğini açıklayan Hakim Selçuk Kaya, ‘Yargı gücünün değil hukukun üstün olmasını istiyorum. “Sen filan bakanın, sen müsteşarın adamısın torpili yok artık” dedi.                                       

Hakim Kaya, sosyal paylaşım sitesine görüşlerini yazdı, ilk kez görüşlerini özgürce ifade etmenin mutluluğunu yaşadığını da belirtti.

 

Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Anayasa Mahkemesi'nin yapısını da değiştiren 26 maddelik Anayasa değişikliği paketinin yüzde 58 'evet' oyuyla kabul edilmesinin ardından, hakim ve savcılar HSYK üyeliği için adaylık yarışına girdi.

 

Yargı çalışanlarının ortak forumu olan ve yargı men suplarının özel şifreleri ile girdiği ‘www.adalet.org’ sitesiyle bağlantılı bir sosyal paylaşım sitesine özgürce görüşlerini açıklayan 17 yıllık birinci sınıf hakim Selçuk Kaya, yaptığı açıklamada “Yargı artık vesayet zincirlerini kırıyor. Demokrasinin gücü işte bu” dedi. Erzurum Adliyesinde Çocuk Mahkemesi Başkanı iken son kararname ile İstanbul Bakırköy Adliyesine atanan ancak yazısı henüz gelmediği için Erzurum’daki görevine devam eden 36847 sicil numaralı hakim Selçuk Kaya, sitede ilk kez görüşlerini açıkça yazmış olmanın mutluluğunu yaşadığını belirtiyor.

 

‘17 YIL SONRA, SOSYAL PAYLAŞIM SİTESİNDE ÖZGÜRCE YAZDIM’

 

Hakim Selçuk Kaya sosyal paylaşım sitesinde düşüncelerini şöyle açıklıyor:

 

“17 yıllık hakim olarak ilk kez sosyal paylaşım sitesinde özgürce düşüncelerimi meslektaşlarımla paylaşıyorum. Kim senin ısrarı ve talebi yok ama ben de HSYK üyeliğine adayım. Kimseden oy istemiyorum. Hatta bana oy vermeyin. Çok agresif bir adamım, en çok bana oy verenlerin işini yapmam. Demokrasiye ama gerçeğe deli gibi aşığım. O yüzden mezhepsel, hemşerisel, cemaatsel, ırksal açılardan beklentiniz varsa (eskiden olduğu gibi) korkunç bir hayal kırıklığına uğrarsınız. Bunların hiçbiri umurumda değil hem de hiç. Hayatınızda bir kez olsun dünyanın sayılı bir hukuk fakültesinde beni onurlandıracak bir kararanız varsa adamımsınız. Hiç bir zaman makam, mevki hırsım olmadı. Adaylığım sembolik. Kendi ırkınızı, mezhebinizi, ideolojinizi seçin. Benden size hayır yok."

 

'YARGI ARTIK VESAYET ZİNCİRLERİNİ KIRIYOR'

 

HSYK üyeliği ile ilgili açıklamada bulunan Hakim Selçuk Kaya,"Amacımız;Türkiye'de geçmişte yapılan yanlışlıkların bundan sonra olmaması. Hukukun gerçekten üstün bir şekilde uygulandığı bir sistemi arzu ediyoruz. Buna göre şekillenmesini istiyoruz. ‘Sen filan bakanın, sen filan müsteşarın adamısın’ torpili yok artık. İnsanların ırkının, cemaatin, mezhebinin, bölgesinin hangi köylü olduğunun önemi olmaksızın sırf hukukçuluğunun esas alındığı, ürettiklerinin esas alındığı ve bunun değerlendirmeye tabii tutulduğu objektif bir kurum sistemi istiyoruz. Yargı gücünün değil, adaletin, hukukun üstün olmasını istiyoruz. Bizim maalesef hukuk sistemimizi onurlandıracak bir karar üretilmedi bugüne kadar. Bu nedenle dünya hukuk sisteminde söz sahibi olmak, evrensel ilkeleri uygulayarak vatandaşın yanında yer almak istiyoruz. Amacımız yeni düzen için çalışmaktadır.

 

Demokrasinin gerçek gücü işte bu. Yargı artık vesayet zincirlerini kırıyor. Ben bir aday olarak siyasetçi gibi yargı mensuplarını dolaşarak oy istemeyi düşünmüyorum” dedi. Referan dumda ‘evet’ oyu verdiğini ifade eden Hakim Selçuk Kaya, “‘Evet' dedim. Anayasa değişikliğini, yargının ilk defa demokrasi ile müthiş bir buluşması olarak görüyorum. Ben de bu nedenle aday olmaya karar verdim. Önümüzdeki hafta içerisinde Yüksek Seçim Kuruluna, aday dilekçemi vereceğim." diye konuştu.

 

SELÇUK KAYA KİMDİR

 

1970 yılında Kars’ın Selim İlçesine bağlı Kamışlı Köyünde dünyaya gelen Hakim Selçuk Kaya, İlk, Orta ve Lise Öğrenimini Tunceli Pertek İlçesinde tamamladı. 1987 yılında İstanbul Hukuk Fakültesi bölümünü kazandı. Sırasıyla Diyarbakır-Kulp, Giresun, Konya-Seydişehir, Tekirdağ-Hayrabolu’da hakimlik yaptı. Erzurum Çocuk Mahkemesi Hâkimi olan Selçuk Kaya, 24 Temmuz 2010 günü HSYK kararnamesi ile İstanbul Bakırköy Adliyesine tayin edilen iki çocuk babası olan Selçuk Kaya, Erzurum Adliyesi’nde Çocuk Mahkemesi Başkanı olarak görevini sürdürüyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.