1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Hafızlar Kur’an-ı Kerim’i kalplerine nakşetmişlerdir
Hafızlar Kur’an-ı Kerim’i  kalplerine nakşetmişlerdir

Hafızlar Kur’an-ı Kerim’i kalplerine nakşetmişlerdir

Kur’an-ı Kerim’in ve hafızlığın önemine değinen Kars İl Müftüsü İlyas Gümüş, hafızların Kur’an-ı Kerim’i gönüllerine, beyinlerine ve kalplerine nakşettiklerini söyledi.

A+A-

Hafızlığın zor bir meslek olduğunu belirten Gümüş, “Allah’ın Yüce kitabı kelime kelime, ayet ayet, sure sure adeta gergef işler gibi hafızlarımız Kuran-ı Kerim’i  hem gönlüne hem kafasına hem kalbine nakşetmiştir. Bu canlı yavrularımız canlı Kura’an’dırlar. Onun için bu yavrularımız anne- babalarının yanında kıymetli olduğu gibi bizim yanımızda da son derece kıymetlidirler. Peygamberimiz (SAV) “Sizin en hayırlınız Kur’an-ı öğrenen ve öğretendir” buyurmuştur. En hayırlı ümmet olabilmek için Kur’an’a dönmek gerekiyor. Hafızlarımızda Kur’an’ı öğreniyorlar. Allah’ın yüce kitabı Kur’an’ı Kerim’in 114 surenin tamamını ezberleyerek Hafız unvanını alıyorlar. Hafızlık kolay elde edilen bir şey değil, ulaşılan bir makam da değil. Sevgili Peygamberimiz (SAV) “Kur’an’ı okuyunuz zira kıyamet gününde o sizlere şefaatçi olacaktır.” Yine Efendimiz (SAV) Hadis-i Şeriflerinde “Allah kıyamet gününde 3 kişiye şefaat etme hakkı vermiştir. Bunlardan 1. Peygamberlerdir, 2. Şehitlerdir. 3. Kur’an-ı hatmeden hafızlardır.” dedi.

Yatılı Bölge Kur’an Kursunda şu anda 45 tane öğrencinin Kur’an eğitimi gördüklerini de hatırlatan Gümüş, “Bunlardan 25 tanesi fiilen hafızlığa çalışıyor. Kars için yeterli mi, yeterli görmüyoruz. Ama en azından 25 tane hafızlığı çalışan öğrencimizle teselli oluyoruz. Erkeklerde hafızlık yapan öğrencilerimiz var. Ama kızlardan bir tane bile hafızlık çalışan öğrencimiz yok. Daha doğrusu hafızlık yaptırabileceğimiz bir Kur’an Kursumuz yok. Değerli Belediye Başkanımızla temas halindeydik. Belediyemiz bize çok güzel bir yerde 7 buçuk dönüm bir arsa tahsis ettiler. Bundan sonrası bize kaldı. Bunun mimarı projesi çizildi, hesapları yapıldı ve Nisan ayında, Kutlu Doğum haftasında 130 kişilik Yatılı Kız Kur’an Kursumuzun da temeli Diyanet İşleri Başkanımızın katılımıyla atıldı. Kars halkı olarak bunu başardık. Kars halkına yakışan da buydu zaten. Koskoca ilimizde Yatılı Kız Kur’an Kursumuzun olmayışı büyük bir eksiklikti. Nasıl ki erkek hafızlarımızın hafızlık merasimini yapıyorsak inşallah kızlarımızın da merasimini yapacağız. Cenab-ı Hak bu güzel duyguları Kars’ımıza tattırsın inşallah.” diye konuştu.

Gümüş daha sonra şunları söyledi:

“Kur’an’a gönül veren insanların, Kur’an’a hizmet eden insanların Allah katında değeri çok büyüktür. Efendimiz (SAV) ilime çok büyük önem vermiş ve ilmin her çeşidinin eğitiminin yapılmasını istemiştir. Ama Kur’an eğitimi 14 asırdan beri bir gelenek halinde devam etmektedir. 14 asırlık gelenek ülkemizde bugün yüz binlerce Hafızımız Diyanet İşleri Başkanlığı bünyesinde, kimisi müftü olarak kimisi vaiz olarak, imam hatip olarak bu teşkilata hizmet vermektedir. Bunların sayısının artması lazım. Kaliteli Din Adamı yetiştirebilmek için mutlaka o insanın Kur’an Kursundan geçmesi gerekmektedir.

İlimizde ciddi bir imam eksikliği vardır. Ne kadar uğraşırsak uğraşalım bunu tamamlamakta zorluk çekiyoruz. Devlet kadrolu görev veriyor 2 sene görevini yaptıktan sonra kendi memleketine dönüyor. Ben Kars halkından şunu istiyorum; Allah rızası için her evden mutlaka ya Kur’an Kursuna ya da İmam Hatip Lisesine gönderiniz. “Taşıma suyla değirmen dönmez.” Camilerimizin boş kalmamsı için mutlaka her evden bir erkek çocuğunun ve kız çocuğunun İmama Hatip Lisesine ve Kur’an Kursalına gönderiniz.

Şu an da il genelinde 80’e yakın kadromuz boştur. 2 yıldır 3 yıldır imam bekleyen köylerimiz var. Şu anda burada bulunana çocuklarımız hafızlığı bitirdiler, biz bunlara İmam Hatip Lisesini de dışarıdan bitirtiyoruz. En kısa zamanda da İmam Hatip Yeterlilik Belgesini alıp, KPSS sınavında da başarılı olduklarında en kısa zamanda Din Görevlisi olarak meslek hayatına atılacaklardır. Kur’an’a Allah’ın Yüce kitabına sahip çıkalım. Gençlerimize, çocuklarımıza sahip çıkalım. Kur’an eğitimi almış bir insanın topluma yanlış yapması düşünülemez. Hata yapmaz. Yaz tatillerinde çocuklarımızı Kur’an Kurslarına gönderelim. Bu Hafız yavrularımız ülkemizin her köşesinde görev alabilecek şekilde yetiştirilmişlerdir. Paygamberimiz (SAV) şöyle buyuruyor: “Kim Kur’an-ı okur ve ezberlerse helalını helal haramını haram bilirse Allah onu cennetine dahil eder.” Aynı zamanda aile efradından cehenneme girmeye hak kazanmış 10 aile efradını şefaat etme hakkı verilir diyor. İşte Kur’an bu kadar önemli. Dünya nimetleri sadece dünyadan ibaret değildir. Bunun Ahret boyutu var. Dünya hayatı geçici Ahret nimetleri kalıcıdır.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.