1. HABERLER

  2. EKONOMİ

  3. Güven: SERKA, eşfinansmanla 60 milyonluk yatırım gerçekleştirecek
Güven: SERKA, eşfinansmanla 60 milyonluk yatırım gerçekleştirecek

Güven: SERKA, eşfinansmanla 60 milyonluk yatırım gerçekleştirecek

Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA) Genel Sekreteri Oktay Güven, 2018 Mali Destek Programları kapsamında yaklaşık 60 milyonluk yatırım gerçekleştireceklerini söyledi.

A+A-

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılına ait mali destek programlarının başvuru sonuçları açıklandı. Ajansın Kars’taki hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Genel Sekreter Oktay Güven, 2018 yılı proje teklif çağrısı kapsamında Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı-4 ile Turizm Yatırımlarının Desteklenmesi (TURDES) Programlarına toplam 167 proje başvurusu yapıldığını söyledi. Güven, kamu kurumlarına yönelik Küçük Ölçekli Altyapı programına başvuran projelerden 30, özel sektöre yönelik TURDES’den ise 15 adet projenin mali destek almaya hak kazandığını açıkladı.

60 MİLYON YATIRIM VE 300 KİŞİLİK İSTİHDAM SAĞLANACAK

Güven, şöyle devam etti: “15 adet proje, turizm yatırımlarının desteklenmesi programı kapsamında desteklenecek. Bu program kapsamında yaklaşık 5 milyon TL civarında bir yatırım yapılacak. Kamuya yönelik projelerde de 30 adet proje için toplam 28 milyon TL hibe olarak verilecek. Her iki program kapsamında ajansın vereceği toplam hibe tutarı 33 milyon TL oldu. Bu 33 milyon TL kurumların projelere vereceği eşfinansmanla birlikte 60 milyon TL’lik bir yatırıma vesile olacak ve bu yatırımlar kapsamında 300 kişiye istihdam kapısı açılması öngörülüyor. Öncelikle bölgemize ve ülkemize hayırlara vesile olmasını temenni ediyoruz.” SERKA Genel Sekreteri Güven, 2018 yılı proje teklif çağrısı çalışmalarını tamamladıklarını belirterek, “2019 dönemi için yine kamu kesimine yönelik olarak mali destek programını kamuoyuyla paylaşacağız. Amacımız turizmde, yöresel ürünlerin üretiminde, sosyal kalkınma ve mesleki eğitimde altyapıyı geliştirmektir” dedi.

“SODES PROJELERİNİ KALKINMA AJANSLARI YÜRÜTECEK”

SERKA desteğiyle bölge illerinin ekonomik ivme kazandığını belirten Güven, şöyle konuştu: “Amacımız, hem bölgemizin turizm ve yöresel ürünlerde elde ettiği geliri, tanınırlığını, bilinirliğini artırmak, markalaşmayı sağlamak hem de bölgemizdeki sosyal yaşantıyı daha renkli, daha canlı hale getirmektir. Bu kapsamda mali destek vereceğimiz programları Allah’ın izniyle kısa süre içerisinde kamuoyuna ilan edeceğiz. Bunun yanı sıra daha önce Valilikler bünyesinde yürütülen SODES programı vardı. SODES programları kalkınma ajansları tarafından yürütülecek. Bununla ilgili de son aşamaya gelindi. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan bize son durumu ile ilgili bilgi verildi. SODES programını da inşallah yine Ağustos ayının sonunda veya Eylül ayının başında kalkınma ajansı olarak uygulamaya başlayacağız. Bu kapsamda da özellikle sosyal kalkınma, mesleki eğitim ve teknik eğitime yönelik projelere destek vereceğiz.” Güven, mali desteklerle birlikte 60 milyon TL’lik yatırımın kesinleştiğini, yeni uygulanacak programlarla birlikte toplam yatırım tutarının 100 milyon TL’nin üzerine çıkacağını öngördüklerini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.