1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gurbetteki Karslılar buluştu
Gurbetteki Karslılar buluştu

Gurbetteki Karslılar buluştu

Mamak Belediyesi'nin Ramazan Etkinlikleri alanı, bu kez Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin düzenlediği geceyle ziyaretçilerine unutulmaz bir gün yaşattı.

A+A-

Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği'nin Mamak Belediyesi'nin katkılarıyla düzenlediği gecede büyük coşku yaşandı. İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan geceye, AK Parti Mamak İlçe Başkanı Ercan Kınacı, Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, Belediye Meclis üyeleri, Kars Ardahan Iğdır Serhatlılar Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Yavuz Eğer ve çok sayıda Mamaklı katıldı. Gecede bir konuşma yapan Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, "Yerel yöneticiler olarak işimizi yol, asfalt atmak olarak görmüyoruz. Sosyal projelerin de altına imza atıyoruz. Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz 11 hemşehri derneğimizi birlik ve beraberlik sağlamak için burada buluşturduk. Ramazan ayının 19. günü olmasına rağmen buradaki coşkulu tabloyu her gün yaşadık. Bizden sonraki nesle aynı kültür ve geleneği taşımalıyız. Bu coşkuyu etkinliklerimize katılarak sağlayan sizlere teşekkür ediyorum. Bu birlik ve beraberliği kaybetmemeliyiz. Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın. Birliğimiz ve beraberliğimiz bozulmasın" dedi.

Her gün 2 bin kişiye iftar yemeği verildiğini belirten Başkan Akgül, Ramazan ayı boyunca 4 bin aileye de gıda yardımı yapılacağını söyledi.

 

Sazıyla sözüyle atışarak gecede yer alan aşıklar, sahneden birlik ve beraberlik mesajı verdi. Aşıkların ardından Türk Halk Müziği'nin sevilen isimleri Azer Bülbül ve Selma Geçer sahne aldı. Azer Bülbül hayranlarının hınca hınç doldurduğu alanda bayram havası yaşandı. Günün anısına Başkan Akgül'e plaket takdim eden Dernek Başkanı Yavuz Eğer, "Gurbette bir gününü paylaşan Mamaklı Karslılarla bizleri buluşturan Belediye Başkanımız Mesut Akgül'e teşekkür ediyorum" dedi.

 

Başkan Akgül de, Mamaklılar adına Türk Halk Müziği sanatçısı Azer Bülbül'e gecenin sonunda plaket verdi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.