1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Günlük 500 Hastaya Hizmet Veriliyor
Günlük 500 Hastaya Hizmet Veriliyor

Günlük 500 Hastaya Hizmet Veriliyor

Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde günlük 500 hastaya hizmet veriliyor.

A+A-

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Fatma Mercan, göreve geldiği günden itbaren yaptığı başarılı çalışmalar dikkat çekiyor.

Diş Merkezi’nde hijyenik ortamın sağlanması için temizliğe verdiği önemle hastanenin çehresini değiştiren Mercan, hastalarla bire bir ilgilenmesi ise memnuniyetle karşılanıyor.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’ne bağlı Semt Polikliniği’nde gece saat 24.00’a kadar vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Mercan, amaçlarının Karslılara sağlık anlamında güzel hizmetler vermek olduğunu söyledi.

Başhekim Fatma Mercan; “Aylık Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde bin 100 ile bin 200 kişiye protez ve sabit protez dediğimiz porselen diş yapıyoruz. Günlük hasta sayımız 400 ile 500 arasında değişiyor” dedi.

Başhekim Mercan; “Son bir aydır hastanemizde ek mesaiye başladık. Hastalarımız mağdur olmasın diye. Dolguları, kanalları yapılsın diye hekimlerimiz gönüllü olarak saat 17.00 ile 24.00 arasında çalışmalara devam ediyorlar. Randevulu hastalarımıza bakarak tedavili hizmetlerine devam ediyorlar. Şehir Merkezindeki Semt Polikliniğimizde de gece saat 24.00’ kadar hizmet verilmektedir” diye konuştu.

Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde laboratuarları faal duruma getirdiklerini ifade eden Başhekim Fatma Mercan; “laboratuarları faal duruma getirdik. Burada 4 diş teknisyenimiz diş yapabilecek hale getirdik. Bundan sonra mevcut kabul ettiğimiz hastalarımızın bir kısmının hastanemizde dişlerini yapıp ellerine teslim edeceğiz. Dışarıya sevk etmeyeceğiz. Yeni bir cihaz aldık 250 litrelik bir sistem. Bu temiz odayla kirli odayı birbirinden ayırtıp, kirli odaya giriyor. Buradan çıkıyor birbirini kesinlikle görmüyor. Tamamen sterilize alet çıkıyor. Buda zaten hasta sağlığı açısından hepatit dediğimiz çok önemli bir durumu engellemiş oluyor. Buda bizim için çok önemli bir gelişme oldu. Hastanemizde çalışan diş teknisyenlerimiz kesinlikle çok başarılılar. Hastanemize çok büyük katkıları olduklarını düşünüyorum. Çünkü, bu arkadaşlarımızla 3 yıldır çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Kars Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nde 75 personel, 21 Diş Doktoru ve 4 diş teknisyeni görev yapıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.