1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gümrük'te 14 kişi tutuklandı
Gümrükte 14 kişi tutuklandı

Gümrük'te 14 kişi tutuklandı

Iğdır’daki Gümrük Operasyonunu sona erdi: 14 kişi tutuklandı

A+A-

Türkiye ile Nahçıvan arasındaki Dilucu Sınır Kapısı, Iğdır ve Aralık ilçesinde 4 gün önce 280 polisin katıldığı eş zamanlı operasyonda göz altına alınan 1’i kadın 7’si gümrük çalışanı, 10 nakliye firması sahibi ve Nahçivan Gümrük müdürü olmak üzere 18 kişiden 14’i tutuklandı.4 kişi de tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklananlar arasında İstanbul’dan uçakla Kars’a gelen Nahçıvan Sederek Gümrük Müdürü Mir Mehmet Seyitov, üç Dilucu gümrük çalışanı olmak üzere 14 kişi bulunuyor.

Bu arada tutuklanan 14 kişiden 13’ünün Iğdır Kapalı Ceza ve Hutuk Dvine. Nahçıvan Sederek Gümrük Müdürü Mir Mehmet Seyitov’un ise Erzurum Ceza evine gönderildiği belirtildi.

Yapılan mahkeme sonucu S.K., E.G., C.Y., K.G., H.G., M.Ç., M,G., T.G., R.D., M.M.S., M.Ö., A.E., B.G., H.Ö tutuklanırken, F.K., A.U., S.V., E.G. tutuksuz yargılanmak ve adli kontrollü olarak serbest bırakıldı. Bazı kişilerin ise arandığı belirtildi.

Sınır kapısındaki yolsuzluğun devlete maliyetinin aylık 40 milyon lira olduğu, bütün işin Türkiye Nahçivan üçgeninde gerçekleştiği, Rüşveti Nahçivan Sederek gümrüğüne verildiği, toplanan paraların daha sonra Türk tarafına getirilerek gümrük memurlarına dağıtıldığı, Dilucu sınır kapsı gümrük memurlarının dinlenme Korkusuyla tedbir olsun diye görüşmeleri kamyon şoförlerinin telefonu ile yaptıkları konuşmalarda “sancılandım bana ilaç gönder ,sancın için ilaç gönderdim” gibi sözler kullandıkları belirtildi.

Tutuklanan ve serbest bırakılan şahıslar mahkemede suçlamaları kabul etmeyerek suçsuz olduklarını ifade ettiler. Nahçıvan Sederek Gümrük Müdürü Mir Mehmet Seyitov’da suçsuz olduğunu olayla alakasının olmadığını İstanbul’a ailesiyle doktora tedavi olmak için gittiğini Türk gümrüğünde olup bitenlerden haberinin olmadığını kendisinin bu işe niçin karıştırıldığını bilmediğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.