1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Guliyev, “31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü kutlu olsun”
Guliyev, “31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü kutlu olsun”

Guliyev, “31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü kutlu olsun”

Azerbaycan Kars Başkonsolosu Nuru Guluyev, 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü ve yeni yıl vesilesiyle basın açıklamasında bulundu.

A+A-

31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü ve Yeni Yıl vesilesiyle dünya Azerbaycanlılarını tebrik eden Başkonsolos Nuru Güliyev, onlara refah, şerefli faaliyetlerinde başarı, bolluk ve refah bir hayat diledi. Diplomat, Azerbaycanlıların binlerce yıldır kendi tarihi toprakları olan Azerbaycan bölgesinde yaşadıklarını ve insan uygarlığının gelişimi için önemli katkılarda bulunduklarını söyledi.

Başkonsolos belirtti ki, şu anda Azerbaycanlılar dünyanın dört bir yanında yaşamaktalar. Bu nedenle, 16 Aralık 1991'de Nahçivan Özerk Cumhuriyeti Ali Meclisi Başkanı iken Haydar Aliyev, dünya Azerbaycanlılarının birliğini yaratmanın önemini, milli ve manevi değerlere saygı gösterme fikrini göz önünde bulundurarak Aralık ayının 31`ni Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü olarak ilan etti. Böylece 31 Aralık günü tüm Azerbaycanlılar için değerli olan Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü olarak kutlanmaya başlandı.

Bugün Azerbaycan devleti, bağımsız iç ve dış politikası, büyüyen uluslararası otoritesi, ekonomik, siyasi ve askeri gücü ile yeni bir gelişme aşamasına girmiştir. Birçok uluslararası ve bölgesel projelerin girişimcisi ve uygulayıcısı olan ülkemiz dünyanın enerji güvenliğine önemli katkılarda bulunarak bölgede önemli bir transit ve lojistik merkezine dönüşmüştür. Zengin doğal kaynaklarımız ve ekonomik potansiyelimiz, Azerbaycan'ın jeostratejik konumlarının daha da güçlenmesi için sağlam bir temel oluşturmaktadır ve bizim bu konudaki istikrarlı politikamız halkımızın çıkarları doğrultusunda Cumhurbaşkanımız Sayın İlham Aliyev tarafından büyük bir başarıyla sürdürülmektedir.

Birçok uluslararası etkinliklerin Azerbaycan Cumhuriyeti'nde gerçekleştirilmesi, devletimizin uluslararası otoritesinin canlı bir örneğidir. Bugün başkentimiz Bakü'nün dünyanın en güzel şehirleri arasında olması ve küresel barış ve huzur için önemli bir merkez haline dönüşmesi hiç de tesadüfi değildir.

Azerbaycan Cumhuriyeti şu anda parlak ve sürekli gelişim dönemini yaşamaktadır. Dünyanın farklı bölgelerinde mesken tutan ancak her zaman Azerbaycan sevgisi ile yaşayan yurttaşlarımız bu tarihsel süreçten uzak değildirler ve onların dünya halkına hizmet etmelerinin yanısıra Azerbaycan'ın gerçeklerini dünya topluluğuna aktarma çalışmaları oldukca yüksek değerlendirilmektedir.

Nerede yaşadıklarına bakılmaksızın, yurttaşlarımız mesken tuttukları ülkelerin yaşamlarına entegre olmanın yanı sıra kendi ulusal kimliklerini, ruhsal ve ahlaki değerlerini, tarihi ana vatanlarıyla olan bağlantılarını koruyacak ve Azerbaycan'ın bu günü ve aydınlık geleceği için büyük inanç ve sarsılmaz Dayanışması göstereceklerdir.

Bu vesileyle 31 Aralık Dünya Azerbaycanlılarının Dayanışması Günü ve Yeni Yıl münasebetiyle bütün soydaşlarımıza sağlıklı bir ömür, devamlı başarı, mutluluk ve refah dilerim.”dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.