1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gözaltılarını Protesto Ettiler
Gözaltılarını Protesto Ettiler

Gözaltılarını Protesto Ettiler

Eğitim Sen Kars eski şube Başkanı Tuncer Uşar’ın bu sabah gözaltına alınması, KESK Kars Şube ve Temsilcilikler Platformu tarafından protesto edildi.

A+A-

Kars il merkezinde Kars Emniyeti Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından sabah saatlerinde yapılan KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan 7 kişinin arasında Kars eski Eğitim Sen Şube Başkanı Tuncer Uşar’ın da bulunmasını protesto etmek amacı ile KESK Kars Şube ve Temsilcilikler Platformu üyeleri sendika binasında bir araya geldiler.

 

Burada KESK Kars Şube ve Temsilcilikler Platformu adına yapılan basın açıklaması okuyan KESK Dönem Sözcüsü İnan Ercan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın kutlandığı bir günde kendisi de bir öğretmen olan Tuncer Uşar’ın sabaha karşı saat 05.00 sıralarına göz altına alınmasının son derece düşündürücü olduğunu söyledi.

 

Ercan, “Örgütlenme, hak alma ve emekçileri birleştirme mücadelesinin yükseldiği bir dönemde İlimizde de son aylarda etkisini arttırarak devam eden baskıcı uygulamalarla karşı karşıyayız. Önceden izin almaksızın yapma hakkımız olan basın açıklamalarımız bile Kars İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yasadışı gösterilerek göz altılara sonuçlandırılmakta, böylesi keyfi uygulamalarla da başta yöneticiler olmak üzere üyelerimiz hedef haline getirilmek istenmektedir. Yıllardır emekten, demokrasiden, eşitlikten ve barıştan yana olan kişi ve kurumlara yönelik sürdürülen hukuk dışı sindirme uygulamaları bizleri haklı ve meşru taleplerimiz konusundaki mücadelemizde yıldıramayacaktır. AKP İktidarı tarafından demokratikleşme ve özgürlük söylemlerinin sıkça dillendirildiği bir dönemde, işçi sınıfının birlik mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayısı kutlama öncesi ve hele böylesi 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramının kutlandığı bir günde Eğitim Sen eski şube başkanı olan öğretmen arkadaşımız Tuncer Uşar’ın sabaha karşı 5 sularında evine polis tarafından baskın yapılarak gözaltına alınması son derece düşündürücüdür. Çocuklarımızı yetiştiren bir öğretmenin böylesi bir günde bu şekilde göz altına alınması yönetenlerin 23 Nisan’a ve çocuklarımıza bakış açısını da ortaya koymaktadır. Gözaltına alınan Eğitim Sen eski şube başkanı ve aktivistimiz Tuncer Uşar toplum içinde tanınan, saygın, adresi belli sendikacı ve kamu emekçisi arkadaşımızdır. Arkadaşımızın evine sabaha karşı yapılan baskınının ve gözaltının şu ana kadar tüm girişimlerimize rağmen hiçbir makul açıklama yapılmaması da keyfi uygulamaların apaçık göstergesidir.” dedi.

 

Ercan daha sonra şunları söyledi:

 

“Bu uygulama Konfederasyonumuz KESK’e yönelik baskıların tırmandırılacağı kaygısını güçlendirmektedir.  Bizleri yıldırmayı, emek ve demokrasi mücadelesinde yıpratmayı ve yıldırmayı amaçlayan AKP İktidarının demokratikleşme yalanının da somut bir göstergesidir. Gözaltına alınan arkadaşımızın hangi gerekçe ile gözaltına alındığını derhal tarafımıza bildirilmesini ve serbest bırakılmasını talep ediyor, buradan tüm yetkililere sesleniyoruz KESK, bu tür baskılarla ve yıldırma operasyonlarıyla haklı ve meşru mücadelemizden geri adım atmayacağımızı buradan basın aracılığı ile başta Kars kamuoyu olmak üzere tüm Türkiye’nin bilmesini istiyoruz.

Önceki ve Sonraki Haberler