1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gökhan Saki Kars’ta
Gökhan Saki Kars’ta

Gökhan Saki Kars’ta

Dünya Kickboks Şampiyonu Gökhan Saki’yi havaalanında Belediye Başkan Yardımcısı Cihangir Umurberk, çok sayıda sporcu ve vatandaşlar karşıladı.

A+A-

Türk bayrağıyla davullu-zurnalı halaya katılan Saki, renkli tavırlarıyla dikkat çekti. Burada Kars’a gelişi uğruna kurban kesilen Saki daha sonra Belediyeye geçti. Gökhan Saki’yi makamında karşılayan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, dünyaca ünlü K-1 sporcusu Gökhan Saki’nin Karslı olmasından gurur duyduğunu söyledi. Sıcak ve samimi geçen sohbetin ardından bir konuşma yapan Karslı şampiyon Gökhan Saki, “10 yıldır Kars’a gelmemiştim. Burada olmaktan son derece mutluyum. Ailem burada, akrabalarım burada. Bende şuan baba ocağındayım. İnşallah burada bir organizasyon yaparak, hemşehrilerimin karşısında dövüşmek isterim. Bu beni mutlu kılar. Kendi ilimde spor yapmak ve burada da başarılar elde etmekten mutlu olurum.” dedi.

Belediye Nevzat Bozkuş da, “Kentimizin yetiştirdiği güzide sporculardan birisi olan Gökhan Saki ilimizde. Kendisini burada görmek çok güzel. İnşallah bir turnuva düzenleriz ve Saki burada Karslıların karşısında bir karşılaşma ile çıkar. Bu Kars’ın tanınması, adının duyulması bakımından çok önemli. Bizim İsmail Aytemiz spor salonumuz var. Oldukça da müsait. Burada güzel bir organizasyon yaparsak bir maç yapılır ve Karslılarda memnun kalırlar. Sürekli televizyondan izlediğimiz sporcumuzu kentimizde izlemek ayrı bir mutluluktur.” şeklinde konuştu.

 

Bozkuş ayrıca, Dünya Profesyonel Kick-boks Organizasyonu (WFCA)’de 3 kez şampiyon olan Gökhan Saki’nin bu sporda uluslararası arenanın en tanınmış Türk sporcusu olduğunu da hatırlatarak, “Gökhan Saki 10 yaşından bu yana “İsyancı” lakabıyla ringlerde fırtına gibi esiyor. Tabi “İsyancı” ismi Karslının hırçın ve koparıcı olduğundandır. Karslı olarak müsabakalara Türkiye adına katılıyor ve bizlerin göğsünü kabartıyor.” diye konuştu.

 

Kars’ta 3 gün kalacak olan Saki, Belediye ziyaretinin ardından Vali Ahmet Kara, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat’ı da makamlarında ziyaret etti.

 

Ziyarete Menejeri Hülya Aydın ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat da eşlik etti.

 

Babası Kars’ın Selim İlçesi’ne bağlı Gelinalan Köyünden olan Saki Hollanda’da dünyaya geldi. Türk ve Hollanda vatandaşı Profesyonel Kick Boks sporcusu Gökhan Saki’nin başarıları ilgiyle takip ediliyor.

 

Hollanda’da Golden Glory Gym takımında mücadele eden Şaki 2 kez Hollanda ve Avrupa Muay Thai şampiyonu, 2008’de düzenlenen K-1 Dünya GP 2008 Hawaii Şampiyonu. Şaki 1993’de 10 yaşında Muay Thai sporuna başladı. 2008’de Tokyo’da düzenlenen Dünya K-1 Grand Prix şampiyonunda yarı finale kadar yükseldi. Yarı finalde rakibi Hollandalı Remy Bonjasky’e nakavtla elendi. Hollanda’da yetişen ve kendini Kick Boks’da geliştiren Saki Türkiye adına müsabakalara çıkıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.