1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Genel Başkan Erdoğan Yıldırım’ın Hocalı Soykırımı mesajı
Genel Başkan Erdoğan Yıldırım’ın Hocalı Soykırımı mesajı

Genel Başkan Erdoğan Yıldırım’ın Hocalı Soykırımı mesajı

Kars Ardahan Iğdır Dernekler Federasyonu Genel Başkanı Erdoğan Yıldırım, “Hocalı Soykırımı” 31. yıldönümü dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

A+A-

Genel Başkan Erdoğan Yıldırım, yayımladığı mesajında, “Ermeniler, 25 Şubat 1992 tarihinde Azerbaycan’ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yüzlerce Azeri soydaşımızı katletmiş, işlenen bu vahşet tarihte Hocalı Soykırımı olarak yerini almıştır. 31 yıl önce yaşanan bu kara gecede 83 çocuk, 106 kadın ve 70’ten fazla yaşlı olmak üzere toplam 613 kişiyi katledilmiş, hamile kadınların ve çocukların da bu vahşete maruz kaldığı belirlenmiştir. Hocalı Kasabasında yapılan bu katliam uluslararası antlaşmalara karşı işlenmiş bir suç olmasının yanında, uluslararası kuruluşlar tarafından da görmezden gelinmiştir. Azeri soydaşlarımızın kadın, çocuk, yaşlı gözetmeden vahşice katledilmesi ve bunun uluslararası arenada yankı bulmaması bu katliamın acısını ikiye katlamıştır. Aradan geçen 31 yılda Hocalı Katliamı 10’a yakın ülke ve İslam İşbirliği Teşkilatı tarafından resmen tanınmıştır. İnanıyoruz ki önümüzdeki yıllarda bu sayı artarak devam edecek ve tüm dünya Ermeni vahşetini kınayacaktır” dedi.

Yıldırım, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Bizler Azeri kardeşlerimizle aynı inançta, ortak tarihi paylaşmış, aynı dili konuşan aramızdaki dostluk ve kardeşliği daima sürdürecek iki dost ve kardeş ülkeyiz. Merhum Haydar Aliyev’in ifade ettiği gibi Tek Millet İki Devletiz. Bu yüzden Azeri kardeşlerimizin acısını yüreğimizde taşıyor, Ermenilerin yaptığı bu vahşi soykırımı kınıyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle Hocalı Soykırımının 31. yıl dönümü dolayısı ile katliamda ve soykırımda hayatını kaybetmiş bütün soydaşlarımızı rahmetle anıyor, böylesi vahşi zulümlerin yaşanmamasını Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.