1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gençlik Meclisi toplandı
Gençlik Meclisi toplandı

Gençlik Meclisi toplandı

Kars Kent Konseyi Gençlik Meclisi ikinci toplantısını Kent Konseyi Toplantı Salonu'nda yaptı.

A+A-

Gençlik Meclisinin toplantısına Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Belediye Başkan yardımcıları İsrafil Çakaz, Cihan Umurbek, Belediye Halkla İlişkiler Müdürü Mürsel Avanaş ile Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri Nicabet Eren, Muhammet Karahal, Ayhan Demiral ve Ahmet Karabulutlu katıldı.

 

Toplantıda bir konuşma yapan Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş Gençlik Meclisine çalışmalarında izleyecekleri yöntemler hakkında bilgi verdi.

 

Kent konseyleri ile birlikte yerel düzeyde demokratik katılımın yaygınlaşacağına dikkat çeken Bozkuş şunları söyledi:

 

“Yasayla alt yapısı oluşturulan Kent Konseyleri, kent yaşamında önemli bir aktör haline gelmeye başlamıştır. Kent konseyi, kent yaşamında, kent vizyonunun ve hemşehrilik bilincinin geliştirilmesi, kentin hak ve hukukunun korunması, sürdürülebilir kalkınma, çevreye duyarlılık, sosyal yardımlaşma ve dayanışma, saydamlık, hesap sorma ve hesap verme, katılım ve yerinden yönetim ilkelerini hayata geçirmeye çalışır. Kent konseyi, merkezi yönetimin, yerel yönetimin, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşlarının ve sivil toplumun ortaklık anlayışıyla, hemşehrilik hukuku çerçevesinde buluştuğu, kentin kalkınma ilkeleri temelinde belirlendiği, tartışıldığı, çözümlerin geliştirildiği ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu demokratik yapılar ile yönetişim mekanizmalarını ifade eder.”

 

Kent Konseyi Gençlik Meclisi Sorumlusu Mustafa Nuri Sungur ise Kars için bir şeyler yapabilecek olmanın mutluluğu içerisinde olduklarını belirterek, “Bizler gençlik meclisi olarak, Kars’ın sorunlarını ve eksikliklerini belirleyip bu sorunlar üzerine çalışmalar yapacağız. Hem uyarıcı hem de çözüm üreten bir meclis olacağız. Böylelikle sadece eleştiren gençlik olmadığımızı, fikir üreten, çözüm öneren gençlik olduğumuzu kısa sürede yapacaklarımızla bütün kamuoyuna göstermiş olacağız. İlerleyen zamanda Kars’ı Ulusal ve Uluslararası alanda da ön plana çıkarıp en iyi şekilde temsil edeceğiz.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.