1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Geleceğe Adımlar” projesi Susuz İncesu 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu’nda gerçekleşti
“Geleceğe Adımlar” projesi Susuz İncesu 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu’nda gerçekleşti

“Geleceğe Adımlar” projesi Susuz İncesu 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu’nda gerçekleşti

“Geleceğe Adımlar” projesinin dördüncü adımı Kars’ın Susuz İlçesi İncesu Köyü 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu’nda gerçekleşti.

A+A-

Beş gün süren programa Kars’ın değişik köylerinden gelen 120 ortaokul öğrencisi katılım gösterdi.

Çocukların psikososyal gelişimlerini desteklemek amacıyla empati, şiddetsiz iletişim, zorbalık, problem çözme, duyguları tanıma ve duygularla sağlıklı başa çıkma becerileri üzerinde duruldu.

Bununla beraber çocukların farkındalıklarını artırmak amacıyla iklim krizi, meslek seçimi ve çocuk hakları konularında etkinlikler yapıldı. Drama, resim, müzik ve yaratıcı yazı atölyeleriyle de çocukların yaratıcı yönlerini geliştirmek hedeflendi. 

Program, “Geleceğe Adımlar” projesinin kurucusu Av. Elif Görgülü, Kars Susuz İncesu Köyü 75. Yıl İMKB Yatılı Bölge Ortaokulu Akif Yahşi ve hayırsever iş insanı Ümit Yatağan’ın desteğiyle gerçekleşti.

“Geleceğe Adımlar” projesi hakkında ;

“Geleceğe Adımlar” ekibi farklı üniversite ve bölümlerde okuyan 24 öğrenciden oluşan bir gönüllüler grubudur. Proje kapsamında akranlarıyla eşit fırsatlara ulaşmakta güçlük çeken okul çağındaki çocukların farkındalıklarını artırmak, sosyal ve psikolojik gelişimlerine katkıda bulunmak amaçlanmaktadır. Uygulanan program ve atölye çalışmaları alanlarında uzman kişilerin yönlendirmesi ve bilimsel makaleler doğrultusunda hazırlanmıştır. İrem Tuncer ve Onur Akın’ın koordinatörlüğünde 12 üniversite öğrencisinin emekleri ile 2 yıl önce kurulan ve daha sonra ekibe katılan 12 ekip arkadaşı ile daha da güçlenmiştir.

a6-003.jpga3-021.jpga5-006.jpga2-019.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.