1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Başkan Adem Çalkın : “Kazım Karabekir Paşa’nın heykeli değiştirilmeli...
Başkan Adem Çalkın : “Kazım Karabekir Paşa’nın heykeli değiştirilmeli...

Başkan Adem Çalkın : “Kazım Karabekir Paşa’nın heykeli değiştirilmeli...

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, Kars’ın kurtarıcısı Kazım Karabekir Paşa’nın Tren Garı parkında bulunan heykelinin yıllara yenik düştüğünü söyledi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ 

Çalkın, Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Nahçıvan Devlet Üniversitesi ve Kafkas Üniversitesinin ortaklığında Kars Antlaşmasının 100. yıldönümü dolayısıyla düzenlenen konferans öncesi Kazım Karabekir Paşa’nın heykelinin ziyaret edilmesi sırasında, konuyu gündeme getirdi.

Paşa’nın heykelinin yıllar boyu zamana yenik düşerek yıprandığına dikkat çeken Başkan Çalkın, heykelin yeniden yapılması gerektiğini söyledi.

Kars’ın kurtarıcı Kazım Karabekir Paşa’nın heykelinin artık kendisine benzemediğine de işaret eden Adem Çalkın, heykelin değiştirilmesi için Vali Türker Öksüz ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu’ya öneride bulundu.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, konu ile ilgili olarak kendisine bazı vatandaşlar tarafından da şikayetler geldiğini ifade ederek, Paşa’ya vefa gereği heykelin bir an önce ya değiştirilmesi yada onarılması gerektiğini belirtti.

Öte yandan Konferans programı kapsamında, Kazım Karabekir Paşa’nın heykelini ziyaret ederek karanfil bırakan Nahçıvan’dan gelen öğretim görevlileri tarafından da dile getirilen heykelin yıpranmış hali dikkatlerden kaçmadı. Heykele bakıldığında; özellikle yüzünün ve gözlerinin zamana ve hava şartlarına yenik düşerek oldukça yıprandığı ve kendisine benzemediği gözleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.