1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. 'Gazi'lik meclis gündeminde
Gazilik meclis gündeminde

'Gazi'lik meclis gündeminde

Milliyetçi Hareket Partisi Kars Milletvekili Gürcan Dağdaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’a “Kars’ın “Gazi”lik unvanının verilmesi adına bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?” diye sordu.

A+A-

Milletvekili Dağdaş, Kars’ın “Gazi”lik unvanını meclis gündemine taşıyarak, Başbakan Erdoğan’ın yazılı olarak yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

 

Milletvekili Dağdaş’ın soru önergesi ise şöyle :

 

TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞI’NA

 

Aşağıdaki sorumun Başbakan Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.

 

Gürcan DAĞDAŞ

Kars Milletvekili

 

Bilindiği üzere seçim çevrem olan Kars İli 1855 yılında Rus kuvvetlerinin saldırısına uğramıştır. Kars’ı işgal etmek isteyen Rus ordusu, büyük bir kuvvetle şehri kuşatmıştır. Hücuma geçen Rus ordusu, kanlı muharebeler sonucu bozguna uğrayıp, ağır kayıplar vererek geri çekilmiştir. Bu muharebelerde Kars halkı,  vatanlarını korumak için kahramanca çarpışarak şehri Rus işgalinden kurtarmıştır. Bu zafer sonucunda şehre ve ahalisine Gazi ünvanı ve şehre Gazilik Madalyası verilmiştir. Osmanlı Devleti yönetiminde Gazi ünvanı alan Kars ilimize günümüzde de bu ünvanın tekrar verilmesi Kars halkının haklı bir talebidir. Bu sebeple;

 

Osmanlı Devletinde Gazi ünvanı alan Kars ilimize, tekrar Gazi ünvanı verilmesi adına bakanlığınızın bir çalışması mevcut mudur?

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.