1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Aytemiz Ayakta Alkışlandı
Aytemiz Ayakta Alkışlandı

Aytemiz Ayakta Alkışlandı

İSMAİL AYTEMİZ'e Fahri Doktora Unvanı Verildi.

A+A-

Aytemiz Şirketler Grubu Başkanı Karslı İşadamı İsmail Aytemiz’e, Kars’a yaptığı yatırımlar ve üniversiteye sağladığı katkılar nedeniyle Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörlüğü tarafından fahri doktora unvanı verildi.

 

Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu Salonu’nda düzenlenen ödül töreninde, Karslı İşadamı Aytemiz’in hayatını ve başarı hikayesini anlatan bir sinevizyon gösterisi yapıldı.

 

Aytemiz, törende yaptığı konuşmada, üniversite tarafından “fahri doktora payesi” ile onurlandırılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

“Bugün benim için çok müstesna bir gün. Karsımızın en yüksek bilim yuvası Kafkas Üniversitesi, lütfedip beni “Fahri Doktorluk Payesi” ile onurlandırdı. Bunun benim için ne kadar önemli olduğunu anlatmakta zorlanıyorum. Onun için de Kanuni’nin dillere destan olmuş şu vecizesinden yararlanacağım. “Halk içinde bir nesne yoktur devlet gibi / Olmaya devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi.” Elbette sıhhat bir insan için her şeyden önemlidir ; benim için de her şeyden önemli ; ama benim için bilim yuvası tarafından Fahri Doktorluk payesiyle onurlandırmak da en az sıhhat kadar önemlidir. Slaytta da gördüğünüz gibi askerlikten sonra iş hayatına 23 yaşında bir heykel atölyesinde başladığını ve 3 yıl Türkiye’de, 53 il, 480 ilçe ve köy okulunu gezerek Atatürk büstü yaptım.” dedi.

 

İşlerinin yoğunluğu nedeniyle üniversite eğitimi alamadığını da anlatan Aytemiz, rahmetli annesinin kendisi için “işlerinden dolayı İsmail okuyamadı, okusaydı Vali olurdu” dediğini, Vali olamadığını ama valilerle ve tıpkı Vali Ahmet Kara ile olduğu için dost olduğunu, rahmetli olan annesinin yaşasaydı ve bu töreni görseydi, çok büyük bir sevinç duyacağından emin olduğunu belirtti.

 

Aytemiz, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğü ve Senatosunun, “Fahri Doktorluk Payesi”ni kendisine bilimsel bir çalışması nedeniyle değil, Kars’a kazandırdığı eserler ve Kafkas Üniversitesi’ne yaptığı katkılar nedeniyle vermeyi kararlaştırdığını ifade etti.

 

Üniversitenin bu kararını çok büyük bir kadirşinaslık, eşsiz bir değerbilirlik olarak değerlendiren Aytemiz, “Fahri Doktorluk Payesi”nin hayatını ve uğraşılarını anlamlandıran ve kendisini onurlandıran bu paye olacağını dile getirdi.

 

Onun için bu payenin kendisine tevdi edilmesini, “Kanuni’nin devlet cihanda bir nefes sıhhat gibi” vecizsiyle karşılaştırılırken abartılı davrandığını düşündüğünü de kaydeden Aytemiz, şöyle konuştu:

 

“Kars kökenli bir aile olarak kendimizi yetiştiğimiz güzel topraklara Kars’a ve hemşehrilerimize karşı her zaman borçlu hissettik. Bugün geldiğimiz yeri ve sizlerle birlikte bulunma onurunu buradan aldığımız temel değerlere borçluyuz. Yaptığımız her şeyin kökeninde bu temel değerler vardır. “Fahri Doktorluk Payesi”ni Kars’ta edindiğimiz bu değerlerin ve yarım yüzyıla yaklaşan o dursuz duraksız çetin ve yoğun çalışma yılarımın manevi karşılığının bulması olarak görüyorum. Yurduma ve insanlarımıza karşı sosyal sorumluluğun gereği harcadığım emeklerin karınca kararınca yaptığım katkıların toplumun duyarlı insanlarının takdirine mazhar olmasından dolayı tarifsiz bir sevinç gurur ve onur duyuyorum.”

 

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven ise, üniversitenin eğitim-öğretim kalitesi, ulusal ve uluslararası alanda yaptığı çalışmalar ile çağdaş altyapısı ve teknik donanımı ile gelişmesini hızlı bir şekilde sürdürdüğünü söyledi.

 Bölgenin gelişmişlik düzeyinin az olmasının üniversiteden beklentileri ve üniversitenin sorumluluklarını artırdığına dikkati çeken Güven, Kars’ta Kafkas Üniversitesinin kurulmasıyla şehrin kaderinin değiştiğini ve halka umut olduğunu vurguladı.

 

Üniversitenin bugüne kadar iki devlet başkanına fahri doktora verdiğine işaret eden Güven, bunlardan birincisinin eski Azerbaycan Devlet Başkanı Haydar Aliyev, ikincisinin ise eski KKTC Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş olduğunu kaydetti.

 

Güven, eğitim kalitesi ve fırsat eşitliliği için önemli sorumluluk üstlenen ve karşılıksız birçok yatırımı ve hizmeti ile Kars'a önemli katkılar sağlayan Aytemiz’e, üniversite senatosu tarafından fahri doktora unvanı verilmesinden büyük bir onur duyduklarını ifade etti.

 

Güven daha sonra şunları söyledi:

 

“Tarih boyunca birçok devletin egemen olduğu önemli bir coğrafyada yer alan ilimiz Cumhuriyet döneminde yapılan birçok yatırıma rağmen ne acıdır ki “50 milyara satılık kent” olmaktan kurtulamamıştır. 1992 yılında üniversitemizin kurulması ile umutlar yeşermeye başlamış ve üniversitemiz bugün bir umut bir gelecek olmuştur. Yaklaşık 13 bin 500 öğrenci 505 akademik, 550 idari çalışanı ve yıllık yaklaşık 80 milyon TL bütçesi ile orta büyüklükteki üniversiteler arasındadır. Sayın Aytemiz, eğitimin önemine gönülden inanmış ve ülkemize birçok önemli eser kazandırmıştır. Yıllardır memleketi olan Kars’a gelerek ihtiyaç sahibi aileleri düzenli olarak ziyaret etmekte, Kars’ın sorunlarına kalıcı çözümler bulmaya çalışmaktadır. Sayın İsmail Aytemiz için eğitim en öncelikli konudur. Başarılı gençlere sahip çıkılması gerektiğine inanır. Toplumda okuma ve sanat bilincinin geliştirtmesi çocuklarımızın ve gençlerimizin spor ve sanatla da ilgilemeleri için çaba sarf eden spor ve sanatsever bir kişiliktedir. Doğduğu ilin sorunlarını da çözümlerini de iyi bilen Sayın Aytemiz sağlık sorunları ile de ilgilenmiş ve bu konuda da          üzerine düşeni yapmıştır.”

 

Törenin ardından Aytemiz’e fahri doktora ödülü ve diploması, Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abamüslüm Güven tarafından verildi.

 

Törene; Kars Valisi Ahmet Kara, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, CHP İstanbul Milletvekili Esfender Korkmaz, CHP Ardahan Milletvekili Ensar Öğüt, AK Parti Kars eski milletvekili Dr. Selahattin Beyribey, Kars Eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, Hayırsever Vasfiye Eriş, KAI Vakfı Başkanı Turan Çelik ve üyeleri, Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Emniyet Müdürü Cengiz Zeybek, MHP Kars İl Başkanı Oktay Aktaş, üniversitenin öğretim üyeleri, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.