1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gazeteciler Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandı
Gazeteciler Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandı

Gazeteciler Ağrı Dağı’nın zirvesine tırmandı

​​​​​​​Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA) desteğiyle Türkiye’nin en yüksek noktası olan Ağrı Dağı’na tırmanan gazeteciler, üç gün süren zorlu yürüyüşün ardından zirve yaptı.

A+A-

Ağrı, Ardahan, Iğdır ve Kars’ta faaliyet yürüten Serhat Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle düzenlenen “Ağrı Dağı’na Basın Tırmanışı” etkinliğinin dördüncüsü gazetecilerin katılımıyla gerçekleştirildi. SERKA’nın organize ettiği tırmanış etkinliğine Anadolu Ajansı’ndan İhsan Can, DHA’dan Celal Atalay, Kanal D’den Bayram Şahin, CNN Türk’ten Serdar Ekeyılmaz, NTV’den Kazım Özbek, Ağrı Haber Gazetesi’nden Murat Hançer, Ağrı DHA Muhabiri Servet Aslan ile SERKA Basın ve Halkla İlişkiler Sorumlusu Mukadder Yardımcıel katıldı. 8 kişilik ekip Türkiye’nin en yüksek noktası olan 5 bin 137 metre yüksekliğindeki Ağrı Dağı’na tırmanış gerçekleştirdi. Tırmanış etkinliği öncesi gazeteciler Doğubayazıt’ın Sağdıç Köyü’ndeki 127 öğrenciye kışlık bot, mont ve kırtasiye malzemesi dağıttı. Daha sonra Çevirme Köyü’ne geçen gazeteciler buradan rehber eşliğinde Ağrı Dağı'na tırmanışa geçerek 3 bin 200 metredeki kamp alanına ulaştı. Geceyi burada geçirip sabah yeniden tırmanışa başlayan gazeteciler, 4 bin 200 metrede yine kamp kurdu. Daha sonra tırmanışlarını sürdüren gazeteciler, etkinliğe başladıkları ikinci günün gecesinde zirve tırmanışına geçti. 8 kişilik grup dört saatlik yürüyüşün ardından gün doğumunda Ağrı Dağı’nın zirvesine çıktı. Zirvede SERKA flaması açan grup, fotoğraf ve video çekimi yaptıktan sonra inişe geçti. Yerel ve ulusal gazete temsilcileri aynı gün zirveden Doğubayazıt ilçesine yürüyerek etkinliği tamamladı. Gazeteciler, İshak Paşa Sarayı’nı gezdikten sonra havayoluyla Ankara’ya döndü.

Serhat Kalkınma Ajansı, 2012 yılında rota belirleme çalışmaları kapsamında Süphan, Küçük ve Büyük Ağrı Dağı’nın rotalarını belirlemiş ve rota çalışmalarını kitap haline getirmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.