1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Gaz lambası ışığında Vali oldu
Gaz lambası ışığında Vali oldu

Gaz lambası ışığında Vali oldu

Vali Ahmet Kara, gazeteciler ve kurum amirleriyle bir araya geldiği yemekte geçmişte ne zor şartlar altında eğitim gördüklerini anlatırken, gaz lambası ışığında ders çalıştığını ve köyden ilçeye araba olmadığından yürüyerek gidip geldiklerini söyledi.

A+A-

Vali Kara, basın mensupları ve kurum amirleriyle bir araya geldiği Öğretmenevi’ndeki yemekte, “Çocukluğumuz köyde geçti. Ama toplum o kadar hızlı gelişti ki, gaz lambası ışığında okudum ben. Köyümüzün arabası yoktu, nahiyeye gidiyorduk. Nahiyeden arabaya binip okula giderdim. Ama benim köyüm şimdi belediye ve her yarım saatte bir araba kalkıyor. Erzincan’a uzaklığı zaman 45 kilometreydi şimdi 23 km oldu, yolu kısaldı. İmkânlar çok gelişti, dolayısıyla Dünya’da değişti. Bizim ülkemizde çok çabuk dönüştü.” dedi.

 

DEVLET VATANDAŞA YAKLAŞIYOR

En güzel değişmenin vatandaşlarla devletin yan yana olması olduğunu belirten Vali Kara, “Sizinle bizim yan yana olmamızdır. Beraber olmamızdır. Devlet vatandaşa yaklaşıyor, vatandaşta devlete yaklaşıyor. Bu gelişme doğrudur. Devlet daha demokratik olmaya gidiyor. Vatandaşta Devletle beraber olmaya çalışıyor. Benim kanaatim; bir gün devletle vatandaş buluştuğu an bütün sorunlar bitecek. Tam buluşmadı daha Türkiye’de devletle vatandaş. Ama iyi bir yolda gidiyoruz diye düşünüyorum” diye konuştu.

 

Vali Kara daha sonra şunları söyledi: “Bizim gazetecilerimize ben konuşmalarımda basın mensupları demiyorum, mesai arkadaşlarım diyorum. Onlar bize gerçekten çok destek oluyorlar. Ben 68 kuşağından biraz sonra yani 70 kuşağıyım. Benden daha kötü insanlar vardır. Ama ben bir kısım insanlardan daha iyiyimdir. Ama ben eminim ki benden yüz kat daha iyi insanlar da vardır. İyi insan, kötü insan meselesi değil asıl konu. Artık kalite üretimi, müşteri memnuniyeti, hesap verebilirlik, şeffaflık gibi şeyler devreye girdi artık. Dünyada Amerika gibi dev bir ülkenin gizli belgeleri bile açıklanabiliyor. Artık kurallar değişti. Kurallar daha güzelleşti. Onun için bizde daha güzel olmaya çalışıyoruz. Zaten Bakanlığımızın da bizden istediği budur. Eğer bu memnuniyet sağlanmıyorsa, o zaman iyi bir öğrenci değilsiniz demektir.

 

HALKIN VALİSİ

Halkın Valisi olmak lazım, doğrusu da budur. Hükümetler neticede belli bir dönem de idareyi elinde tutan iktidardır, ama bu halk bakidir. Hepimiz geçiciyiz ama toplumlar ebedi kalıyor. Türk toplumu olarak nasıl tarihte devam ediyorsak, çağlar ötesine kadar da devam edeceğiz”

 

Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yücel Sezer de, “Bir yörede, bir ilde Vali’nin gerçekten halk valisi olup olmadığını o ilin basın mensuplarına soracaksınız. O vali için güzel şeyler söyleniyorsa başka açıklamaya gerek yok. Bizim Kars basını da sizi takdir ediyor. Bu vali halk için gece gündüz çalışıyor diyorlar” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.