1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fotoğrafını çekince fark etti
Fotoğrafını çekince fark etti

Fotoğrafını çekince fark etti

Sarıkamış ormanlarında bulunun iki katlı bina büyüklüğündeki dev kaya, tıpkı bir insan kafasını andırıyor.

A+A-

Kars’ta Sarıkamış ilçesinde sarıçam ormanlarında doğa yürüyüşü yapan Sudi Çelik tarafından tesadüfen keşfedildi.

Doğa yürüyüşü yaptığı sırada çektiği doğa fotoğraflarına bilgisayarına kaydeden eden Sudi Çelik, fotoğraflarına baktığında gözlerine inanamadı. Çelik, fotoğrafını çektiği bir kayanın iki katlı bir bina büyüklüğünde dev bir insan kafasına benzediğini keşfetti.

Söz konusu kayayı Zirve Dağcılık Doğa Sporları Kulübü Kars İl Temciliğinin Sarıkamış Ormanlarında gerçekleştirdiği doğa yürüyüşü sırasında arkadaşlarına gösteren Çelik, kayanın doğal bir yapı olduğunu ve tesadüfen bir insan kafasına benzediğini söyledi.

Zirve Dağcılık Kulübü üyesi Karslı dağcıların hayranlıkla seyre daldığı dev kaya parçası; tıpkı bir insan başını andırdığı gibi, bir insan kafasında bulunan, alın, burun, göz, ağız, dudak ve hatta dil gibi organlarının da açıkça fark edilmesi hayranlıkla izlendi.

Bir insan başına benzeyen kayanın korunması gerektiğine dikkat çeken dağcılar, kendini bilmez hayal avcısı definecilerin bu kaya ve benzeri doğal varlıkları talan ve tahrip ettiklerinin altını çizdiler. Dağcılar ayrıca yetkilileri duyalı olmaya da davet ederek tarihi ve doğal varlıkların korunması için daha etkin bir şekilde mücadele etmesi gerektiğinin de dikkat çektiler.

Öte yandan kış ve yaz sporları merkezi şehitler diyarı Sarıkamış ilçesi, tarihi ve doğal güzellikleriyle yerli ve yabancı ziyaretçileri büyülemeye devam ediyor. Kars’ın her bir ücra noktası gibi Sarıkamış’ta keşfedilmeği ve daha fazla tanıtılmayı hak ediyor.

kars-fotografini-cekince-fark-etti-2-002.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.