1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fırıncılar Hazırlıksız Yakalandı
Fırıncılar Hazırlıksız Yakalandı

Fırıncılar Hazırlıksız Yakalandı

Kars'ta faaliyet gösteren ekmek fırınlarına zabıta erken saatlerde 'Şafak Operasyonu' yaptı.

A+A-

Kars Belediye Başkanlığı'na bağlı Zabıta Müdürlüğü ekipleri vatandaşlardan gelen şikayetleri değerlendirerek başlarında Zabıta Müdürü Metin Güvercin'in bulunduğu ekiplerle ekmek fırınlarına baskın yaptı. Yapılan baskınlarda il genelinde faaliyet gösteren 21 ekmek fırını kontrol edildi.

 

BİRÇOK FIRIN PİSLİK İÇERİSİNDE

 

Zabıta Müdürü Metin Güvercin'in kontrolünde baskın yapılan fırınların birçoğunun hijyen kurallarına uymadığı ortaya çıktı. Bir fırında ekmek hamurlarının yerlere atılması Zabıta Müdürü Güvercin'in çileden çıkarırken, un çuvallarının üzerinde uyuyan fırın çalışanı olup bitenlerden habersiz sabah uykusuna devam etti. Zabıtaları karşısında gören fırın çalışanları çareyi kaçmakta buldu. Bir fırında ekmekler ile ayakkabıların aynı yerde muhafaza edilmesi fırıncıların insan sağlığını pek ciddiye almadığını ortaya çıkardı. Yaklaşık 21 ekmek üretimi yapan fırının genelde temiz olmadığı tespit edildi. Çöpler ile ekmek dolu kasaların da aynı yerde bulunması ise dikkat çekti.

 

FIRINCILAR HAZIRLIKSIZ YAKALANDI

 

Kars belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekiplerinin erken saatte yaptığı denetimlerde fırın sahiplerinin olmadığı görüldü. Bunun üzerine iyice sinirlenen Zabıta Müdürü Güvercin, fırın çalışanlarını sert bir şekilde uyardı. Hazırlıksız yakalanan fırınlarda sağlık kurallarına uyulmadığı, sağlıklı koşullarda ekmek üretimi yapılmadığı ve vatandaşın sağlığıyla oynandığı acı bir şekilde gözler önüne serildi.

 

TEMİZ OLAMAYAN FIRINLAR KAPATILACAK

 

Halkın sağlığıyla kimsenin oynamaya hakkı olmadığını belirten Zabıta Müdürü Metin Güvercin, "Biz üzerimize düşen görevi yapıyoruz. Halkın sağlığıyla oynanmasına izin vermemiz söz konu olamaz. Bu fırınlar uyarılacak. Eksiklerinin giderilmesi için zaman tanıyacağız. Bu süre içerisinde eksiklikleri gidermeyen fırınların kapatılması gündeme gelebilir. Biz kimsenin mağdur olmasını istemiyoruz. Bu denetimlerimiz aralıksız devam edecek" dedi.

 

Güvercin, "Özellikle Karslı fırıncıların kurallara uymaması kabul edilebilir değil. Bu fırın sahipleri arasında Fırıncılar Odası Başkanı'na ait fırınında bulunması bizleri çok şaşırttı. Fırıncılar Odası Başkanı ile bizzat görüşeceğim. Bundan sonra da kontrollerimizi sık sık yapacağız. Halkımızın sağlığıyla oynanmasına müsaade etmemiz söz konusu olamaz" diye konuştu.

 

Kars'ta zabıta ekipleri 21 ekmek fırınını denetledi. 16 ekmek fırınında eksiklikler görüldü. Görülen eksikliklerin giderilmesi için fırın sahiplerine ihtar çekildi. 4 fırında birçok eksik tespit edilirken, hamurların yerde olması, çalışanların hamurlara ayaklarıyla basması ve ekipmanlarının pislik içerinde olması tutanakla tespit edildi. Bu fırınların geçici bir süre kapatılacağı kaydedildi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.