1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fideler Yeniköy'de Yetişiyor
Fideler Yeniköyde Yetişiyor

Fideler Yeniköy'de Yetişiyor

BTC – Sürkal Kars Toplumsal Yatırım Projesinde İhtiyaç Duyulan Fideler Yeniköy Derneği Tarafından Yetiştirilmeye Başlandı...

A+A-

BTC - SÜRKAL Toplumsal Yatırım Projesi Kars Müdürü Mahmut Sevgi;  "Projede, beslenmede ve üretimde çeşitlilik yaratmak amacıyla deneme ile başlayan örtü altı sebzecilik çalışmalarımız yöre halkı tarafından benimsenmiş ve başarılı bir faaliyete dönüşmüştür. İlk defa üreticiler hayvancılık dışında yaptıkları bu faaliyeti düzenli bir uğraş haline dönüştürmüş ve bu faaliyet başta kadınlar olmak üzere yöre üreticilerinde büyük heyecan yaratmıştır. 24 köyde 24 m²lik 777 adet örtü altı sebze alanı kurulmuştur. Toplam 18.648 m² kapalı alanda üretim yapılmaktadır. Üreticiler, bu alanlarda aile ihtiyacına yönelik sebze üretmektedirler. 2010 yılında proje alanının 40 bin sebze fidesi ihtiyacını "Yeniköy Yoksulukla Mücadele Derneği"’ üretmeye başlamıştır" dedi.

Dernek Başkanı Murat Bayır ise yürütülen çalışmalar hakkında şunları söyledi :

SÜRKAL Derneği sebzecilik çalışmalarını bize öğrettikten sonra, fide ihtiyacımız için de köyümüzde bir çalışma başlatmıştır. Proje alanının sebze fidesi ihtiyacı için 40 bin adet domates, hıyar, biber, patlıcan fidesini köyümüzde yetiştirmeye başladık. Bu çalışma ile hem fide yetiştiriciliğini öğrendik, hem genç kızlarımız az bir miktar da olsa para kazanmaya başladı, bu sayede derneğimize de gelir elde etmeye başladık. Yetiştirdiğimiz fideleri haftaya Sarıkamış ve Selim İlçelerindeki proje köylerine dağıtacağız.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.