1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fen Lisesi başarı ibresini yükseltti
Fen Lisesi başarı ibresini yükseltti

Fen Lisesi başarı ibresini yükseltti

Kars’ın gözde okulu Fen Lisesi bu yıl da başarı ibresini yine yükseltti. 2009-2010 öğretim yılında yüzde 40 olan yerleşme yüzdesi 2010-2011 öğretim yılında yüzde 55’e çıktı.

A+A-

2008 üniversite sınavında ilk mezunlardan 7 tıp çıkaran okul, 2009’da 10, 2011’ de 13 tıp çıkarmayı başardı. 2010 üniversite sınavıyla 25 öğrenci bir yüksek öğretim programına yerleşti.

Bir öğrenci Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği’ni kazandı. Muhammed Ali Arslanbenzer, Fen Lisesi’nden Boğaziçi’ne giden ilk öğrenci oldu. MF puan türlerinden Handan Dolgun, TM puan türlerinden de Rabia Eniş İl birinciliğine adlarını yazdırdı. 13 öğrenci tıp fakültesine, 1 öğrenci diş hekimliğine, 2 öğrenci eczacılık fakültesine, 5 öğrenci mühendislik fakültesine 4 öğrenci de değişik fakültelere yerleşti.

Okul Aile Birliği Başkanı Prof. Dr. Engin Kılıç diğer öğrencilerin gelecek yıl tıp fakültesi kazanmak için tercih yapmadığını, keza geçen yılın öğrencilerinden 7 öğrencinin bu yıl tıp kazandığını, okulun fen eğitimi almasından dolayı öğrencilerin tercihlerini tıp eğitiminden yana kullandığını ifade etti. Prof. Dr. Engin Kılıç bu başarıda okulun yeni yerleşkesiyle kazandığı alt yapı imkânlarının, donanımlı idare ve öğretmen kadrosunun ve uygulanan eğitim politikalarının rolünün büyük olduğunu, ilgili herkese teşekkür ettiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.