1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Fas’lı mülteci Reda Moumtaz sınır dışı edildi
Fas’lı mülteci Reda Moumtaz sınır dışı edildi

Fas’lı mülteci Reda Moumtaz sınır dışı edildi

Kars’ta günlerce Merkez Cami bahçesinde yatıp kalkan Faslı mülteci Reda Moumtaz, yapılan işlemlerinin ardından sınır dışı edildi.

A+A-

Tacettin DURMUŞ

Bilindiği gibi son yıllarda mülteci akınına uğrayan Türkiye genelinde olduğu gibi Kars’ta da zaman zaman insanlık dramları yaşanmaya devam ediyor.

15 gün boyunca Merkez Camisi bahçesinde çevredeki duyarlı esnafların destekleri ile hayata tutunana Fas asıllı 23 yaşındaki Reda Moumtaz’ın durumun gazetemizde haber olmasıyla birlikte harekete geçildi.

Kars İl Göç İdaresi tarafından görevli polis memurları marifetiyle sığındığı cami bahçesinden alınan Reda Moumtaz, sağlık kontrolü yapılmasının ardından gerekli işlemleri tamamlandı. İl Göç İdaresinden edinilen bilgilere göre, COVİD – 19 testi de yapılan Reda Moumtaz’ın Erzurum Geri Gönderme Merkezinde götürüldüğü öğrenildi. Reda Moumtaz’ın buradaki işlemlerinin de tamamlanmasının ardından ülkesi Fas’a gönderilmek üzere sınır dışı edileceği bilgisine erişildi.

Öte yandan daha önce Iğdır’dan kandırılarak İstanbul yerine Kars’a getirilen Reda Moumtaz, il merkezinde perişan halde bekliyordu. Soğuk geceler boyu Merkez Camici bahçesinde bulunan bank üzerinde uyuyan Moumtaz, gün boyu da çevreye boş gözlerle bakıyordu. Moumtaz’ın içler acısı halini gören çevredeki esnaflar karnını doyuruyor ve kendisine yardımcı oluyordu. Polis tarafından kontrol edilen, sorgusu yapılan ve Iğdır’daki toplama kampına gönderildikten sonra tekrar Kars’a gelen Moumtaz’ın tek amacı önce İstanbul’a oradan da Avrupa’ya gitmekti. Kimliği olmadığı için ve COVİD-19 aşısı yapılmadığı için otobüs yolcuğu da yapamayan Fas’lı genci oteller de kabul etmiyordu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.