1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Faillerini Bulun...
Faillerini Bulun...

Faillerini Bulun...

Kars'ta Kışlada Sırtından Vurulan Askerin Ailesi Tepkili...

A+A-

Kars 14. Mknz. P. Tg. 2. Mknz. P. Tb 6. Mknz. P. Bl’nde 5 ay önce sırtından vurulan Abdulkadir Kurtuluş (21)’un ailesi faili henüz öğrenemedikleri, askeri birliği tarafından çelişkili ifadeler verildiğini ve aylardır hiçbir yetkili komutanı tarafından sorulmadığı gerekçesiyle tepki gösterdi.

 

Kurtuluş ailesi Cumhurbaşkanı, Başbakan ve Genelkurmay Başkanı’na seslenerek “ Sizin çocuğunuz olsa ne yaparsınız” diyerek üzüntülerini dile getirirken, bu konuda yardım istediklerini belirtti.

 

Kurtuluş ailesinde 8 kardeşin en büyüğü olan Abdulkadir Kurtuluş, davul zurna eşliğinde askere gönderiliyor. Usta birliğinde vatani görevi yerine getiren genç asker, bir gün arkasından vuruluyor. Birliğinde arkadaşları ve komutanları tarafından sevilen uysal bir asker olmasına rağmen neden vurulduğunu bilmeyen ailesi, 3ay boyunca yoğun bakımdan çıkmasını sabırla bekliyor.

 

KOMUTANLARI ÇELİŞKİLİ KONUŞMUŞ

 

Baba Selahaddin Kurtuluş telefonum çaldı ‘Ben Abdulkadir Kurtuluş’un tabur komutanıyım Kars’tan arıyorum, Abdulkadir ufak bir kaza geçirdi’ dediler.  Biz buradan çıkıp Kars’a gittik, Kars Devlet Hastanesi’nde koridora tabur komutanıyla karşılaştım. O’na sordum, komutanım Abdulkadir’i kim vurdu? Bana dedi Mardinli, dışarıya çıktım. Dışarıya çıktım bölük komutanı yüzbaşı, yüzbaşıya sordum, ‘Komutanım dedim çocuğumu kim vurdu? Bana dedi bilmiyorum. İki üç kez tekrarlayınca, Bana dedi Tokatlı vurdu.

 

Sarıkamış askeri Hastanesi’nde tedavi altına alınması gereken çocuğun, Kars Devlet Hastanesi’nde tedavi edildiğinden dolayı sitemde bulunan baba Salahaddin Kurtuluş “Sağlık ocağına benzeyen bir devlet hastanesinde yatırdılar. Biz oraya yetişince, çocuğumu aldım GATA’ya götürdüm.

 

CUMHURBAŞKANI, BAŞBAKAN VE GENELKURMAY BAŞKANI’NA SESLENDİ

 

Varımı yokumu satıp, çocuğuma ben baktım diyen baba Kurtuluş Başbakan, Cumhurbaşkanı ve Genelkurmay Başkanı’na seslendi. “ 5 aydır ne arayan ne soran olmadı. Sayın başbakanım, sayın cumhurbaşkanım siz olsanız benim yerime ne yaparsınız” diye konuştu.

 

Vatana canımız, kanımız helal olsun diyerek sözlerini sürdüren acılı baba “ Ama kendi birliğinde çocuğum vuruluyor. Bilgi almak istiyorum, çelişkili ifadeler veriyorlar. Benim çocuğum üstelik arkadan vuruluyor. Çocuğum kim tarafından vurulduğunu bilmiyor. Akli dengesi yerinde değil.

 

 “OĞLUMUN HAKKINI ARAYACAĞIM”

 

Zor durumda olduğunu belirten baba Kurtuluş “ Şuanda benim çocuğum mağdur durumda, yatalak, ayağa kalkamaz. Zor durumdayım. Sayın Başbakanım, Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Genelkurmay başkanım size sesleniyorum” diyerek, yardım istedi.

 

ANNE KURTULUŞ: DAHA ÜÇ OĞLUM VAR ONLARI NASIL ASKERE YOLLUYAYIM

 

Anne Hayriye Kurtuluş “Oğlum aslan gibiydi, ne hale koyup gönderdiler bize. Bu nasıl bir devlettir. Nasıl oluyor bu işler. Oğlum için ne hayaller kuruyordum oğlum şimdi ne halde. Bu 5 aydır neler çektik Allah biliyor. Daha üç oğlum var onları nasıl askere yoluylayım. Yollamam, korktum. Biz vatan görevine gönderdik. Oğlumu vurup bize tekrar gönderecekler olur mu? Sayın Cumhurbaşkanım, Sayın Başbakanım sana sesleniyorum. Bu ne biçim oluyor, bölüğünde oğlumu vuruyorlar. Soruyoruz bilmiyoruz diyorlar, Mardinli vurdu diyor, öbür komutanı gelip Tokatlı vurdu diyor, çatışmada olsaydı üzülmezdik. Vatan görevinde her şey oluyor, vatan görevinde on çocuğum feda olsun, çoğumun hakkını arıyoruz” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.