1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Evde Kan Alma Hizmeti Nedir?
Evde Kan Alma Hizmeti Nedir?

Evde Kan Alma Hizmeti Nedir?

Evde Kan Alma Hizmeti nedir? Evde kan alma hizmeti, evde sağlık ve bakım hizmetlerinin bir parçasıdır.

A+A-

Evde Kan Alma Hizmeti Nedir?

Evde Kan Alma Hizmeti nedir? Evde kan alma hizmeti, evde sağlık ve bakım hizmetlerinin bir parçasıdır. Evde laboratuvar hizmeti içerisinde yer alan evde kan alma hizmeti, kişinin bir hastaneye ya da laboratuvara gitmesine gerek kalmadan evde kan alma işlemlerinin kişinin bulunduğu yerde uzman hemşire tarafından gerçekleştirilmesidir. Kan alma işlemi gerçekleştirildikten sonra alınan kanlar uygun koşullarda laboratuvara teslim edilir ve çıkan sonuçlar hasta, hasta yakını veya hasta hekimi ile paylaşılır.

Laboratuvar ve hastane ortamında çalışılması gereken bütün tahliller evde kan alma hizmeti ile gerçekleştirilebilir. Bu hizmet genellikle hastaneye taşınması zor, yatağa bağımlı hastalar ya da kronik hastalıkların takibi için kullanılmaktadır. Fakat bir kişinin evde kan alma hizmetinden yararlanmak için kişinin illa ki hasta ya da fiziki bir engelinin olmasına gerek yoktur. Kişinin dışarı çıkacak kadar kendini iyi hissetmemesi, bulunduğu konumdan hastaneye gidecek kadar vaktinin olmaması gibi her türlü durumda evde kan alma hizmeti tercih edilebilir.

Hizmet Nereden Alınır?

Hizmet nereden alınır? Evde kan alma hizmeti bu alanda yetkilendirilmiş, gerekli donanıma sahip firmalarca verilmektedir. Pek çok hastalığın belirtisi, seyri ve tedavisi kan tahlili sonuçlarına göre belirlendiğinden evde kan alma hizmeti son derece önemlidir.

Evde kan alma hizmeti ile bir hastalığa sahip olan kişilerin hastalık seyri görülebilir ve tedaviye yön verilebilir. Evde kan alma hizmetinin mutlaka Sağlık Bakanlığınca ruhsatı olan kurumlardan alınması gerekir. Kan alma işlemini kan alma konusunda uzman, kendine güvenen hemşireler tarafından sağlanmaktadır.

Evde kan alma hizmeti deneyim gerektirir. Çünkü evde kan alma hizmetinden yararlanmak isteyen kişilerin çoğunun damar yolu ince, yaşına bağlı olarak ya da tedavisine bağlı olarak yıpranmış veya hiç görünmüyor olabilmektedir. Bu nedenle de hemşirenin göstereceği üstün yeteneğin hizmet başarısıyla sonuçlanmasını sağlayacaktır.

Evde kan alma hizmeti birçok avantaj sağlamaktadır. Başlıca avantajlar şunlardır:

  • Evde kan alma hizmeti hastanın bulunduğu ortamda yapıldığından hastaya büyük konfor sağlamaktadır.
  • Hastanın taşınmasına gerek olmadığından hasta yakınlarına da kolaylık sağlamaktadır.
  • Hastaneye gitmekten veya bir merkeze gitmekten harcanan vakitten tasarruf edilir.
  • Ambulans, hasta nakil aracı gibi araçlara gereksinim olmaz.
  • Hastanın profesyonel ellerde sağlık hizmeti alması sağlanır.
  • Hastanın hastane psikolojisine girmesinin önüne geçilir.
  • Olası laboratuvar veya hastane enfeksiyonu risklerine karşı önlem alınmış olur.

Fiyatı Ne Kadar?

Fiyatı ne kadar? Evde kan alma hizmeti fiyatı çeşitli etkenlere göre değişir. Kan alma hizmeti alınacak sağlık kurumunun fiyat politikası en temel belirleyicilerden birisidir. Firma, bu alanda deneyimli ekibi ve yeni nesil hizmetleriyle öne çıkmakta, uygun fiyatlı hizmet sağlamaktadır.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.