1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Esnafın Yüzü Gülmüyor”
“Esnafın Yüzü Gülmüyor”

“Esnafın Yüzü Gülmüyor”

Bayraktar : “Esnafın Yüzü Gülmüyor”

A+A-

Kars Esnaf ve Sanatkarlar  Kredi ve Kefalet Kooperatifi Başkanı Zakir Bayraktar, piyasaların oldukça kötü ve esnafın çok zor durumda olduğunu kaydederek, "Okullar açılıyor, bayram geçti ; ama piyasalara hareket gelmedi. Çünkü vatandaşın cebinde harcayacak parası yok" dedi.

Yaz tatilinin bitmesi, okulların açılmasına günler kalması, üniversite kaydına öğrencilerin gelmesi ve bayramın geçmesi piyasalarda beklenilen hareketli liği yaşatmazken, esnaf ticarette zor günler geçirmeye devam ediyor. Kars'ta ekonominin çok kötüye gittiğini ve piyasadaki esnafların ayakta durmakta güçlük çektiklerini belirten Başkan Zakir Bayraktar, piyasalardaki kalabalığın boş bir kalabalık olduğunu ve ticaretin çok zor günler geçirdiğini söyledi.

 Piyasada para sıkıntısının olduğunu ve kimsenin cebinde para olmadığını söyleyen Bayraktar, "Kars'ta ticaret çok sıkıntılıdır. Çünkü memur tatile gider ve köylüde tarlasında çalışır. Bu sebeple şehirde istenilen hareketlilik olmaz. Tatil bitti ; ama piyasaya hiç hareket gelmedi. Esnafın beklediği hareketlilikten eser yok. Çünkü vatandaşın cebinde para yok. Çarşı merkezinde dolaşan kalabalığa bakıldığı zaman piyasaların hareketli olduğu gözlemlenebilir diye düşünenler de yanılıyor. Çarşı pazarda cebi boş bir kalabalık dolaşıyor" dedi.

Kars Ticaret ve sanayi Odası Başkanı Ali Güvensoy da piyasalarda sıkıntının yaşandığını söyleyerek, "Kars'ta ciddi anlamda sıkıntı yaşanı yor. Esnafımın durumu hiç iç açıcı değil. Çünkü piyasada para dönmüyor. Esnafımız ekonomik sıkıntı yaşamaktadır. Yaz tatilinde durgunlaşan ticaretin ardından beklenen hareketli-liğin olmaması çok endişe verici" dedi.

UYARI : Haberlerin etik olmayan yollarla kopyalanarak,  emek hırsızlığı yapılması yasaktır. Kopyacı sitelerin bu uyarıyı dikkate almasını rica ederiz.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.