1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Eski Hastane Talan Ediliyor
Eski Hastane Talan Ediliyor

Eski Hastane Talan Ediliyor

2008 yılında boşaltılan eski Kars Devlet Hastanesi sahipsizlikten dolayı talan ediliyor.

A+A-

Şehir merkezinde herkesin gözleri önünde yıkılarak işe yarar malzemeleri götürülen binaya sahip çıkılmaması insanların akıllarında soru işareti bırakıyor.

 

Uzun yıllar Kars Devlet Hastanesi olarak Karslılara hizmet veren bina, yeni hastanenin yapılmasıyla boşaltılmıştı. Bakımsızlıktan ve sahipsizlikten her gün bir şeyleri sökülüp götürülen hastane binasının içerisinde zaman zaman küçük çaplı yangınlarda çıkmıştı.

 

Sağlık Müdürlüğü tarafından bir ara doğum hastanesi olarak kullanılması planlanan hastane, aradan 2 yıl geçmesine rağmen kullanılmadığından dolayı harabeye döndü.Camları kırılan ve kimliği belirsiz kişilerce, içerisinde ki mobilyaları sökülüp çalınan hastanenin şehrin merkezinde atıl durumda bırakılması ile dikkat çekiyor.

 

YA YIKILSIN YADA SAHİP ÇIKILSIN

 

Etrafında liselerin olduğu bina vatandaşları da tedirgin ediyor. Akıbetinin ne olacağı belli olmayan bina semt sakinlerini de tedirgin ediyor. Zaman zaman kimliği belirsiz kişilerin içeriye girdiğini belirten semt sakinleri, buraya bir bekçi görevlendirilmesi gerektiğini söylediler.

 

Binanın her geçen gün daha da çok zarar gördüğünü söyleyen semt sakinleri; “Şehir merkezinde olan bu yerin değerlendirilmemesini anlamış değiliz. Yazık bütün malzemeleri sökülüp götürüldü. Devletin bir sürü zararı oldu. Burada atıl bırakılan bu bina sarhoşların mekanı oldu. Gece geç saatlere kadar içeride ateş yakıyor içki içiyorlar. Bu bölgede okullar var. Halkın yoğun olduğu bir yer. Hemen karşısında Çevik Kuvvet Müdürlüğü olmasına rağmen bu insanlar, burayı bu şekilde kullanıyorlar. Yarın istenmeyen şeylerin olması durumunda sorumlusu kim olacak. Bir an evvel buraya bir çözüm bulunması gerekiyor. Ya yıkılsın, ya da sahip çıkılsın. Hiçbir şey yapılmıyorsa satılsın. Devleti bu kadar zarara uğratmanın bir anlamı yok” diye tepki gösterdiler.

 

Boşaltıldıktan sonra 2 yıl içerisinde içerisin de bulunan bütün işe yarar malzemeleri kimliği belirsiz kişiler tarafından kırılarak, sökülerek götürülen eski Devlet Hastanesi binasında ateş yakıldığı ortaya çıktı. İçerisindeki mobilya malzemeleri yakılan binada, masaların çekmeceleri açılmış ve içerisindeki eski tıbbi malzemeler yerlere saçılmış vaziyette bulunuyor.

 

Kars Valiliği’ne bağlı Sağlık Müdürlüğü bünyesinde bulunan binanın akıbetinin ne olacağı vatandaşları kara kara düşündürüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.