1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Erzurum Devlet Tiyatrosu Kars’ta Perde Açacak
Erzurum Devlet Tiyatrosu Kars’ta Perde Açacak

Erzurum Devlet Tiyatrosu Kars’ta Perde Açacak

​​​​​​​Anton Çehov'un en bilinen iki oyunu olan Ayı ve Teklif (Evlenme Teklifi), iki perde olarak Karslı seyirciyle buluşacak.

A+A-

27 -28  Ocak 2018 Cumartesi ve Pazar günü Erzurum Devlet Tiyatrosu oyuncuları tarafından Kars Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü Salonu’nda sahnelenecek oyun, saat :19:00’da başlayacak.

"Ayı" hakkında:

Çehov’un en bilinen oyunu olan Ayı, ev ipoteğini ödemek için kendisine borcu olan insanları sırayla ziyaret eden bir adamın eğlendirici öyküsüdür. Tüm çabalarına karşın kimse ona borcunu ödemeye yanaşmaz. Borçlu olan taze dul kadın da borcunu ödemeyeceğini bildirince olay iyice karışık bir hal alır.

Eser Çehov’un diğer oyunları gibi, Rus devlet yapısı ve dönemin kaotik ve ironik politik durumunu özetler biçimde kurgulanmıştır.

"Teklif" hakkında:

Duygusal Lomov, güzeller güzeli Natalia’ya evlenme teklif etmek üzeredir. Ancak aniden toprak mülkiyeti ve avcı köpekler hakkında anlamsız bir tartışmaya girerler.

Anton Çehov oyunları hakkında:

Rusya ve dünyanın en önde gelen oyun yazarı.

Çehov, oyun kurgusundan çok karakterler ve karakterlerin yaşamları üzerine odaklanır. Çehov oyunlarında ve hikayelerinde neredeyse hiçbirşey olmaz ancak, Çehov’a özgü oyun teknikleriyle kurgulanmış içten içe gelişen bir dramın varlığı sezilir.

İşlediği ana temaların iş hayatı ve aşk olmasına karşın, hiç kimse tam olarak mutlu olamaz. Genç karakterler daha çok yanılsamaların, yaşlılar ise gerçekçi bakış açısının kurbanlarıdır.

Zaman, hayatın anlamını araştırmaya yönelik çabalar, boş kuruntular, takıntılarla boşa akıp geçer.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.