1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermenistan'dan Bir Teklif
Ermenistandan Bir Teklif

Ermenistan'dan Bir Teklif

Ermenistan'da, 'Türkiye ablukasını delecek' bir yardım filosu önerileri gündeme geldi.

A+A-

Ermenistan'daki Miras partisi üyeleri, uluslararası örgütlere Gazze'ye gönderilerin yardım filosunun bir benzerinin, Avrupa'dan Türkiye ve ardından Ermenistan'a gönderilmesini önerdi.

 

'Barış Konvoyu' olarak niteledikleri bu organizasyon kapsamında insani yardım taşıyacak tırların Atina-İstanbul-Kars-Gümrü rotası ile hareket etmesini isteyen Ermeni muhalifler, böylece araçların Türkiye-Ermenistan sınırını geçmesini istedi.

 

Miras Partisi üyeleri ; "Ankara, Filistin halkına yönelik ablukanın kaldırılmasını istiyor. Ancak 1993 yılından beri sürdürülen Ermenistan ablukasına son vermeye yanaşmıyor. Bu yüzden Amerikan ve diğer uluslararası yardım kuruluşlarına böyle kapsamlı bir barış önerisini gerçekleştirmeyi öneriyoruz" dedi.

  

Parti üyeleri, yardımın 1988 yılında Ermenistan'da meydana gelen deprem sonrası sosyal sorunları çözülemeyen bir grup Ermenistan vatandaşına dağıtılacağını açıkladı.

 

Ermeni muhalifler, Ankara'nın yardım konvoyunun kapalı Kars sınırını geçmesi için herhangi bir engel oluşturmayacağını umut ettiklerini vurguladı.

 

GAZETEKARS YORUM :

 

Miras Partisi üyeleri kapalı Kars sınırını geçmek isterken, neden sözde soykırım iddialarından vazgeçtik demiyor, Türkiye’den toprak talebinde bulunanlara karşı çıkmıyor. İşgal edilen Azerbaycan topraklarının gerçek sahiplerine teslimi için “barış” girişimde bulunmuyor. Miras Partisi üyelerinin bu girişimi son derece samimiyetsizdir. Ermenistan, soykırım ve toprak talebinden vazgeçmeli, tecavüzkar siyasetini sona erdirmelidir. Bu şartlar altında sınırların açılması düşünülebilir.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum