1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Çocuklar Yeniden Sokaklarda
Çocuklar Yeniden Sokaklarda

Çocuklar Yeniden Sokaklarda

Kars’ta maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocukları, okulların kapanmasıyla birlikte ailelerinin bütçelerine katkıda bulunmak için çalışmaya başladılar.

A+A-

İlimzide 2009-2010 eğitim öğretim yılının kapanmasıyla sokaklarda çalışan çocuk sayısında yükselme olurken, bazı çocuklarsa aile bütçelerine katkıda bulunmak için gün boyu çalışıyor. Şehrin dört bir yanında boyacılık, tartıcılık ve seyyar satıcılık yaparak para kazanmaya çalışan çocuklar, 2009-2010 eğitim öğretim yılı okul ihtiyaçlarını toplamaya başlarken, öte yandan ailelerine yardım ediyorlar. Kimisi arkadaşlarına özenerek sokakta çalışırken, birçok çocuk da ailelerinin şartlandırması ile kendisini sokaklara atıyor. Yetkililerin tüm uyarılarına ve hazırlanan projeleri önemsemeyen aileler çocuklarını sokaklara yönlendirmeye devam edi yor.

 

Konu ile ilgili görüşlerini aldığımız yetkililer, maddi durumu iyi olmayan ailelerin çocuklarını sokaklarda çalıştırdığını ifade ederek, bu durumun daha çok ailelerin şartlandırmasından oluştuğunu belirtti. Hazırlanan projeler çerçevesinde sokakta çalışan çocuk sayısında bir azalmanın olduğunu anlatan yetkililer, "Okulların kapanması ile birlikte sokağa dönen çocuklarımız var, fakat bu eski yıllardaki gibi fazla bir oranda değil. Eğitim öğretim yılının kapanmasıyla sokaklara dönen çocuklarda ailelerin şartlandırmasıyla gelen çocuklardır. Biz bunlarında olmaması için ailelerle bire bir görüşüyoruz" dediler.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.