1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermenistan ile Sınır Açılıyor mu?
Ermenistan ile Sınır Açılıyor mu?

Ermenistan ile Sınır Açılıyor mu?

Kars ve Iğdır’da Ermenistan sınır kapılarının açılması ihtimali üzerine çalışmalar yapılıyor.

A+A-

Kars ve Iğdır Valiliklerine gelen yazıda “Türkiye ile Ermenistan arasında bulunan sınır kapıları açılırsa ne kadar sürede hazır olursunuz?” ifadelerinin yer alması Valilikleri harekete geçirdi.

 

Konuyla ilgili açıklama yapan Kars Valisi Ahmet Kara, “Daha önce Türkiye Dışişleri Bakanıyla Ermenistan Dışişleri Bakanı ile İsviçre’de yaptıkları antlaşma var. Bu antlaşmaların meclislerden geçmesi halinde yürürlüğe gireceğini, fakat henüz meclislerden geçmediği ve ne zaman geçeceği de bilinememekte. Ancak; bu sınırların açılması düşünüldüğü takdirde, bu sınırların açılması halinde kapıların hazır olup olmadığı, ulaşım yollarının açılması halinde bunların ne kadar bir sürede hazır hale getirileceği konusunda Kars ve Iğdır Valiliklerinin görüşleri soruldu.” dedi.

 

Valilik olarak yapacakları çalışmaların ardından cevap vereceklerini de belirten Vali Kara, “Tabii ki burada Azerbaycanlılarında gönüllerinin alınması gerekir. Çünkü daha önce yapılan görüşmelerde Ermenistan’ın işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkmaları koşulları da vardı. Bu nedenle böyle bir anlaşma arifesinde bulunuyoruz. Bu nedenle bu şartlar altında Ermenistan ile sınırlar açılırsa da fevkalade sevinç duyarız. Kars Valisi olarak bana gelen yazıda Kars’ın Akyaka ilçesinde bulunan Doğukapı ile ilgili olarak görüş sorulması, Doğukapı’nın tekrar gündeme geldiğini gösterirdi. İki ülkenin meclislerinde görüşüldüğünü zannediyorum. Şu anda Doğukapı’da herhangi bir çalışma sürdürülmüyor. Eğer Türkiye ile Ermenistan aralarında anlaşır ve kapı açılırsa Doğukapı’da bir aylık bir çalışmanın ardından hazır hale gelmiş olabilir. Kara ve demiryolunun önü sadece barikatlar ile kesilmiş durumdadır. Sınır açıldığında bizim tarafımızda buluna yollarda her hangi bir sorun yok ve ulaşıma da son derece uygun durumdadır. Ayrıca demiryolluda kullanıma hazır mevcut durumdadır. Bildiğimiz kadarı ile de Ermenistan tarafında yol kalitesi bizim tarafa göre oldukça bozuk. Bizde Valilik olarak bu hafta içerisinde cevap vereceğiz. Teknik ekip oluşturacağız ve bu ekiplerimiz oraya gidip çalışacak ve bir maliyet çıkaracaklar.” diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.