1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. “Ermenistan, Azerbaycan'a yönelik savaş suçlarından tamamen sorumludur”
“Ermenistan, Azerbaycan'a yönelik savaş suçlarından tamamen sorumludur”

“Ermenistan, Azerbaycan'a yönelik savaş suçlarından tamamen sorumludur”

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu, Azerbaycan Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı’nca yapılan açıklamayı kamuoyu ile paylaştı.

A+A-

Azerbaycan Kars Başkonsolosluğu tarafından paylaşılan açıklamada, “Ermeni silahlı kuvvetleri, yoğun nüfuslu Azerbaycan yerleşimlerine kasıtlı olarak ateş etmeye devam ediyor ve uluslararası insani hukuk dahil olmak üzere uluslararası hukuk kapsamındaki yükümlülüklerini büyük ölçüde ihlal ediyor” denildi.
Açıklamada, şunlar kaydedildi: “22 Ekim sabahı Azerbaycan toprakları, Ermenistan topraklarından operasyonel-taktik füze kompleksinden atılan balistik füzeler tarafından ateş altına alındı. Ermeni silahlı kuvvetleri, üçü Siyazan yönüne, ikisi Gabala yönünde, biri de Kurdamir yönünde, çatışma bölgesinden yüzlerce kilometre uzakta olmak üzere üç füze ateşledi. Ermeni silahlı kuvvetlerinin hedefi sivil nüfus ve sivil altyapıydı. Gence ve Mingaçevir'den sonra, Azerbaycan'ın işgal altındaki topraklarının çok ötesinde Siyazan, Kurdamir ve Gabala'ya füze atması, Ermenistan'ın Azerbaycan sivil halkına karşı yeni iğrenç suçlar işlemeye yönelik bir başka girişimidir. Bu saldırılar, Ermenistan'ın çatışma bölgesinin coğrafyasını genişletme ve durumu daha da kötüleştirme girişimlerine bir kez daha işaret ediyor. Ermenistan'ın bu saldırganlıklarını şiddetle kınıyoruz ve uluslararası toplumu Ermenistan'ı uluslararası hukuka ve uluslararası yükümlülüklere uymaya zorlamak için gerekli adımları atmaya çağırıyoruz. Çatışmaya diplomatik bir çözüm bulunmadığını belirten ve Azerbaycanlı sivillere ve yerleşim yerlerine ateş açılmasını emreden Ermeni liderliği, bölgedeki gerginliğin artmasından ve Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik yeni saldırısı sırasında işlenen savaş suçlarından tamamen sorumludur.”

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.