1. HABERLER

  2. GÜNCEL

  3. Ermeniler 'Türkü' Peşinde
Ermeniler Türkü Peşinde

Ermeniler 'Türkü' Peşinde

Ermenistan'dan Kars'a gelen bir grup öğretim görevlisi bölge kültürünü ve ortak türkülerimizi araştırıyor.

A+A-

Ortak müzikleri ortaya çıkarmak için çalışmalar yapan grup, Kars, Ermenistan, Gürcistan, Nahçıvan ve Azerbaycan halk müzikleriyle Türk müziği ve gelenekleri üzerine araştırmalar yapıyor.

 

Gümrü Üniversitesi Konservetuarı Öğretim Üyesi Hasmik Harutyunyan ve beraberindekiler, Ermenistan ve Kars'ta seslendirilen ortak türküleri araştırıyor.

 

Müzisyen Salih Şahin'i ziyaret eden grup, sınırların kapalı olmasının ortak türküler söylenmesine engel taşımadığını söyledi. Harutyunyan, seslendirdiği "Aman tello tello" türküsüyle dostluk mesajları verdi.

 

Ermeniler ile Türklerin birçok benzer yönlerinin olduğunu belirten Harutyunyan, "Müzisyenim. Gümrü'de konservatuarda öğretim üyesiyim. Müzik üzerine dersler veriyorum. Kars'a arkadaşlarımla birlikte araştırmalar yapmak üzere geldim. Daha çok geleneksel müzik ve halk müziği ilgi alanım. Burada aşıkları tanımak istiyorum. Onların yaptıkları derlemeleri dinlemek istiyorum. Ortak türkülerimizi ve geleneklerimizi araştırıyorum. Kars'ta olmak çok güzel" dedi.

 

Salih Şahin'e ait müzik evinde bir araya gelen grup, buradan dünyaya türküler eşliğinde birlik beraberlik mesajları verdi.

 

Ermenice seslendirdiği türkü ile çoşan grup, daha sonra Kars'a ait olan ve başka illere mal edilen meşhur "Sarı gelin" türküsünü seslendirdi.

 

Gece geç saatlere kadar süren sohbette türküler okundu, birlik ve beraberlik mesajları verildi.

Harutyunyan, önümüzdeki sene Türkü Bayramı'na katılacağını da dile getirdi.

 

Ermenistan'dan gelen Harutyunyan, Arpine Sakgsyan, Mariam Hindoyon, Hayane Astoyan ve Taraoh Baloya Kars'ta araştırmalar yapmak üzere üç gün daha kalacak.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.